Greenhost Nieuwsbrief Lente 2018

In deze lentenieuwsbrief alles waar wij de laatste tijd mee bezig zijn geweest: Hoe de nieuwe sleepwet de veiligheid ondermijnt, Greenhost servers over naar Nederlandse windmolenenergie, nieuwe VPS platform live, en de privacy van DNS.

Het Greenhost team

Referendum sleepwet

Morgen mogen we weer! Naast het kiezen van gemeenteraden staat ook het Referendum over de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (WIV) 2017 op de agenda.

Wij hebben eerder een blog post gewijd aan dit referendum en wij doen bij deze graag nogmaals een oproep om je stem te laten horen tegen deze wet.

Wij mede-ondertekenden een statement over de risico's van de nieuwe WIV: Veiligheid versus privacy: een valse tegenstelling. Hierin proberen wij in samenwerking met vele experts op het gebied van digitale veiligheid uit te leggen wat er schort aan deze wet. Voor een wat luchtiger opsomming van bezwaren kun je ook de uitleg van Arjen Lubach er bij pakken.

Nu: Greenhost nog groener

Duurzaamheid staat bij Greenhost sinds de oprichting hoog in het vaandel. Sinds kort hebben wij een projectgroep samengesteld om hier een hernieuwde impuls aan te geven. Een succes dat we hiermee al hebben kunnen boeken is dat ons datacentrum in zijn geheel overstapt op een groenere energievoorziening. Al onze klanten en websites draaien nu al op volledig Nederlandse windenergie.

Lees verder over hoe wij Greenhost nog groener te maken.

Nieuw VPS-platform live

In de afgelopen maanden heeft een aantal betatesters ons nieuwe VPS-platform getest. Mede dankzij hun feedback hebben is dit nu een stabiel en flexibel platform. Dit platform is nu opengesteld voor alle klanten.

In het Service Centre kan elke bestaande klant gratis VPS-toegang activeren. Na activatie kunnen direct VPS'en aangemaakt en weer verwijderd worden, waarbij zelf de gewenste resources bepaald kunnen worden. Vóór het aanmaken van een nieuwe VPS is te zien wat de kosten van deze specifieke VPS zouden zijn. Bij het verwijderen van de VPS stoppen deze kosten direct. De kosten worden maandelijks in rekening gebracht.

Mocht je vragen hebben of huidige VPS contracten willen omzetten naar de het nieuwe platform, neem dan even contact op met de helpdesk.

Privacy DNS verbeteren

Het Domain Name System (DNS) ligt aan de basis van ons Internetgebruik. Het wordt wel vergeleken met een telefoonboek, omdat het domeinnamen automatisch koppelt aan IP-adressen. Helaas biedt het erg weinig privacy, zodat de DNS aanbieder precies kan zien welke domeinen je bezoekt.

Er wordt nu gezocht naar oplossingen voor dit gebrek aan privacy. Als bijdrage aan dit project hebben wij onze eigen DNS-over-TLS server ingericht, een nieuwe veiligere standaard. waardoor nu technisch goed onderlegde internetgebruikers beter in staat zijn hun privacy te beschermen. In de toekomst hopen we dat meer toepassingen dit gaan ondersteunen, zodat iedereen er voordeel van heeft.

Lees verder op onze website.

Greenhost Sponsort

Om initiatieven waar wij achter staan te ondersteunen in de opstartfase, sponsoren wij de hosting van diverse projecten. Hieronder lichten we een selectie uit:

  • De Art Up Your Tab is een browser plug-in die Internetgebruikers kennis laat maken met kunstwerken en archiefstukken uit Europa
  • Ben jij ook voor Zero-Waste? Bepakt houdt een overzicht bij van alle winkels die geen verpakkingsmateriaal gebruiken
  • De Time Is Now Foundation zet zich in om meer duurzaamheid te onderwijzen op middelbare scholen