Nieuwsbrief Herfst 2017

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

In deze nieuwsbrief een korte update van ons werk van het laatste half jaar: we zijn verhuisd, hebben gratis https beveiliging op de website voor al onze klanten, snelheidsverbeteringen aan de databases, zes tips over het beveiligen van je mobiele apparaten en een oproep om niet met bedriegende domeinverkopers in zee te gaan.
En vergeet niet te tekenen voor een referendum over de Sleepwet!

Het Greenhost team

Greenhost is verhuisd!

Verhuiswagens die op groene energie rijden hebben onze verhuisdozen, bureaus en computers verplaatst van het centrum van Amsterdam, op een steenworp van het stadhuis, naar Buiksloterham: een gebied in Amsterdam Noord dat vol in ontwikkeling is. Lees hier meer over ons nieuwe, duurzame kantoorgebouw.

Een beveiligde website, voor iedereen!
Greenhost heeft een hoop werk verzet om te zorgen dat vanaf 2017 de websites van al onze klanten gemakkelijk een gratis beveiligde https:// verbinding kunnen krijgen. De certificaten hiervoor zijn beschikbaar gesteld door Let's Encrypt. Wil je ook een groen slotje naast jouw URL? Gebruik dan deze handleiding om de beveiliging in een paar klikken te activeren.

Zes veiligheidstips voor je mobiele apparaten

Smartphone besturingssystemen geven je standaard weinig controle over je eigen data. Maar met een minimale inspanning kun je weer meer controle over je data en je mobiele apparaat krijgen. Volg deze zes tipsom datahamsterende advertentiebedrijven buiten de deur te houden en jezelf beter te beschermen tegen sleepnet toezicht.

To cache or not to cache, that's the query

We hebben de cache van onze MySQL databases uitgezet zodat websites een snellere responstijd hebben. Lees meer over de technische details hierover in deze Engelstalige blogpost.

Trap niet in domeinfraude!

Regelmatig ontvangen we verontruste telefoontjes van klanten. Ze werden opgebeld met de claim dat er een partij geïnteresseerd is in een .com-domeinnaam waarvan de klant de .nl-domeinnaam geregistreerd heeft. Hun wordt vertelt dat ze als eigenaar van de .nl-domeinnaam eenmalig het recht de .com te registreren, voordat de andere partij dit doet. En als je niet betaalt, gaat de .com-variant van je bestaande domeinnaam definitief aan je neus voorbij.Trap hier niet in! Oplichters proberen op deze manier (te dure) domeinnamen te verkopen.

Binnenkort: zelf VPS Cloud aanmaken

Greenhost krijgt nog voor het einde van het jaar een nieuw systeem voor zijn VPS Cloud. Binnenkort kunnen klanten zelf VPS aanmaken via het Cosmos Service Centrum. Je betaal dan slechts voor je verbruik in plaats van wat de specificiaties van een standaard contract. Hou onze blog in de gaten voor meer informatie!

Red de wereld, klik hier!

Naast zaken die direct betrekking hebben op Greenhost willen wij onze nieuwsbrief ook graag gebruiken voor andere dingen die ons aan het hart gaan. En ondanks dat wij weten dat de wereld niet te redden is met een klik, komen we petities of uitingen tegen waar wij graag wat extra aandacht op vestigen.
Greenhost is tegen het verzamelen van persoonlijke gegevens en voor het behoud van privacy. Daarom vragen we iedereen die dit nog niet heeft gedaan te tekenen voor een referendum over de sleepwet.
Als de wet toch mag blijven bestaan, zal Greenhost er uiteraard alles aan blijven doen om te zorgen dat we je gegevens niet kunnen of hoeven te delen.