Greenhost is verhuisd!

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

Verhuiswagens die op groene energie rijden hebben onze verhuisdozen, bureaus en nucs vanaf de gracht verplaatst naar Buiksloterham. Een gebied in Amsterdam Noord dat vol in ontwikkeling is. Langzaam komen de plantjes binnen en beginnen we te wennen aan het uitzicht over het honderd meter brede Johan van Hasseltkanaal.

Duurzaam gebouw

Patch22 is energieneutraal en vooral gemaakt van hernieuwbare materialen. Het heeft speciale beglazing en warmteterugwinning. Het dak heeft dakbegroeiïng en zonnepanelen en er wordt regenwater verzameld en hergebruikt in een greywater systeem. Overtollige elektriciteit wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Benodigde warmte wordt opgewekt met CO2-neutrale pelletkachels – die verbranden samengeperst afvalhout. De draagconstructie en gevels van het 30 meter hoge gebouw zijn van het hernieuwbare materiaal hout. Verder zijn er flexibel ingerichte installaties. Wanneer verlegging van leidingen en kabels nodig is, kunnen delen van de topvloer worden verwijderd. Zo heeft het gebouw een EPC van 0,2 en een GPR-score van 8,9.

Buiksloterham

Dit gebied in Amsterdam was vroeger de thuishaven van zware industrie; zoals de eerste Fokker-vliegtuigfabriek, een Shell laboratorium, grote scheepswerven en andere productiewerkzaamheden. Nadat de industrie langzaam vertrok kwam het zwaar vervuilde terrein leeg te staan. Sinds 2008 wordt de Buiksloterham langzaam getransformeerd naar een gebied waar duurzaam wonen en werken samen gaan. De oude gebouwen worden hergebruikt en er zijn meerdere zelfbouwkavels. Hier kunnen bewoners zelf hun eigen huis bouwen. De verwachting is dat rond 2030 het gebied helemaal af zal zijn.

Ons nieuwe adres

Johan van Hasseltkade 202

1032 LP  Amsterdam