Verhuizen naar Greenhost

Als u uw domeinnaam naar ons toe gaat verhuizen dan wilt u natuurlijk dat dit zo soepel mogelijk gaat. Wanneer u bij een andere hoster al een website of e-mail op uw domein heeft draaien wilt u ook dat deze zonder downtime beschikbaar blijft. Hiervoor is het handig om te weten wat u moet doen en wat u van ons kan verwachten.

verhuisstroomschema

Om te beginnen

U plaatst eerst een bestelling via onze website. Bij het invoeren van een reeds bestaande domeinnaam verschijnt de melding 'bestaat' achter de ingevoerde domeinnaam, tevens verschijnt er een 'verhuizen' button. Zodra u op de 'verhuizen' button klikt verschijnt er een pop-up met de vraag of u eigenaar bent van de domeinnaam, klik op ja. Als u een website en e-mail wilt hosten moet u ook een van onze hostingpakketten toevoegen.

Wat doen wij voor u

Zodra wij uw bestelling hebben goedgekeurd wordt uw klantenaccount aangemaakt en de hostingomgeving klaargezet. U ontvangt van ons een welkomstmail met de benodigde gegevens om aan de slag te gaan met uw account. Als u een hostingpakket bij ons afneemt staat in deze welkomstmail ook een tijdelijke URL voor al uw domeinen (uwdomein.nl.greenhostpreview.nl). Daarnaast krijgt u een mail met een verhuis link voor uw domeinen die nog bij een andere host staan geregistreerd.

Wat doet u zelf

Met de gegevens van de welkomstmail kunt u uw website uploaden en klaarzetten. Als u de website bij ons heeft klaargezet kunt u op de tijdelijke URL (uwdomein.nl.greenhostpreview.nl) alvast controleren of uw website gaat werken zonder dat de domeinnaam al verhuisd is. Ook kunt u meteen uw e-mailboxen aanmaken via onze service center. Wanneer u dezelfde e-mailboxen aanmaakt zoals u die bij uw vorige provider heeft staan, zal de mail na een verhuizing automatisch bij Greenhost binnenkomen. Wanneer u gebruik maakt van een mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook of Thunderbird) dient u daar een nieuw account aan te maken.

Afronding

Zodra u de website en de e-mailboxen klaar heeft staan geeft u aan ons door dat uw domein verhuisd kan worden. U kunt zelf de verhuizing aanvragen via de verhuis link die u van ons heeft ontvangen. Eventueel kunt u dit ook per mail aan ons doorgeven. In de meeste gevallen heeft u hierbij genoeg aan een zogenaamde EPP- of transfer code voor de verhuizing. Deze code kunt u verkrijgen bij de provider waar de domeinnaam nog geregistreerd staat. Er zijn een paar domeinextensies waarvoor een andere procedure geldt. De belangrijkste hiervan zijn .be en .nu. Neemt u in dit geval contact op met de helpdesk.

Nadat de verhuizing van de domeinnaam is aangevraagd kan het tussen de 1 en 5 dagen duren voordat deze volledig is verwerkt. De .nl domeinen worden direct na een succesvolle aanvraag verhuisd. Mocht de verhuizing langer duren dan verwacht, neem dan contact op met de helpdesk.