Mailprogramma instellen

 
Via IMAP of POP is het mogelijk uw e-mailaccount te beheren in een mailprogramma. Hieronder zijn de serverinstellingen van Greenhost voor het configureren van uw e-mailaccount. Deze instellingen gelden voor elke mailomgeving waar uw account aan toegevoegd gaat worden. Als u niet weet of u POP of IMAP nodig hebt adviseren wij u IMAP te gebruiken.

Beperkte support op derdepartij-mailapplicaties

Als extra service bieden we u hieronder handleidingen aan voor de meest gebruikte mailprogramma’s waarin stap voor stap de installatie van uw account wordt uitgelegd. Verder dan dit kunnen wij u voor het in gebruik nemen van deze derdepartij-applicaties niet assisteren. We adviseren u om bij aanhoudende problemen met uw software contact op te nemen met de leverancier.

Uw mail altijd beschikbaar via onze webmailclients

Greenhost biedt verschillende versies van webmail aan voor het beheren van de mail. Deze kunt u altijd bereiken via het inlogmenu rechtsboven op deze site.

De serverinstellingen voor IMAP, POP en SMTP:

IMAP POP SMTP
server mail.greenhost.nl smtp.greenhost.nl
poort 993 995 587 465
beveiliging TLS SSL TLS SSL TLS SSL
 • POP versus IMAP

  Voor het ontvangen van email ondersteunt Greenhost twee verschillende methoden: IMAP (Internet Message Access Protocol) en POP (Post Office Protocol). Een vergelijking en onze motivatie voor het aanraden van IMAP.

 • Thunderbird

  Thunderbird is een open-source e-mailprogramma van de makers van Firefox. Dit programma raden wij al onze gebruikers aan.

 • Windows Mail

  Hier vind u de instellingen voor Windows Live mail en Windows Mail van Microsoft.

 • Microsoft Office Outlook

  Kijk hier voor de instellingen van verschillende versies van Microsoft Office Outlook voor Windows.

 • Apple Mail

  De emailclient van Apple voor macOS. Bekijk hier de instellingen voor OSX10.7, OSX 10.8 en macOS Sierra

 • Evolution

  De standaard emailclient van Ubuntu en enkele andere Linux varianten. Hier vind u de instellingen voor dit programma om uw mail op te kunnen halen en te versturen.