Mailprogramma instellen

 
Via IMAP of POP is het mogelijk uw e-mailaccount te beheren in een mailprogramma. Hieronder zijn de serverinstellingen van Greenhost voor het configureren van uw e-mailaccount. Deze instellingen gelden voor elke mailomgeving waar uw account aan toegevoegd gaat worden. Als u niet weet of u POP of IMAP nodig hebt adviseren wij u IMAP te gebruiken.

Beperkte support op derdepartij-mailapplicaties

Als extra service bieden we u hieronder handleidingen aan voor de meest gebruikte mailprogramma’s waarin stap voor stap de installatie van uw account wordt uitgelegd. Verder dan dit kunnen wij u voor het in gebruik nemen van deze derdepartij-applicaties niet assisteren. We adviseren u om bij aanhoudende problemen met uw software contact op te nemen met de leverancier.

Uw mail altijd beschikbaar via onze webmailclients

Greenhost biedt verschillende versies van webmail aan voor het beheren van de mail. Deze kunt u altijd bereiken via het inlogmenu rechtsboven op deze site.

De serverinstellingen voor IMAP, POP en SMTP:

Inkomende server Uitgaande server
IMAP POP SMTP
server mail.greenhost.nl smtp.greenhost.nl
poort 993 995 587 465
beveiliging TLS SSL TLS SSL TLS SSL

Let wel! Wanneer je Outlook 2016 of Outlook 365 gebruikt, kan het ook zijn dat je als versleutelde beveiliging ‘Automatisch’ moet kiezen voor de voor de SMTP-server.

 • POP versus IMAP

  Voor het ontvangen van email ondersteunt Greenhost twee verschillende methoden: IMAP (Internet Message Access Protocol) en POP (Post Office Protocol). Een vergelijking en onze motivatie voor het aanraden van IMAP.

 • Thunderbird

  Thunderbird is een opensource e-mailprogramma van de makers van Firefox. Dit programma raden wij al onze gebruikers aan.

 • Microsoft Office Outlook

  Kijk hier voor de instellingen van verschillende versies van Microsoft Office Outlook voor Windows.

 • Apple Mail

  De emailclient van Apple voor macOS. Bekijk hier de instellingen voor OSX10.7, OSX 10.8 en macOS Sierra

 • Evolution

  De standaard e-mailclient van Ubuntu en enkele andere Linux-varianten. Hier vindt u de instellingen voor dit programma om uw e-mail op te kunnen halen en te versturen.

 • SSL/TLS inschakelen POP3

  Waarschijnlijk ben je naar deze handleiding doorverwezen omdat wij hebben gezien dat je een onveilige verbindingsmethode gebruikt om de email op te halen. Dit is in de meeste email programma’s relatief eenvoudig te wijzigen door het bestaande account aan te passen. We zullen binnenkort onversleutelde verbindingen met onze emailservers onmogelijk maken. Het is dus belangrijk dat je voor die tijd overstapt van een onversleutelde POP3 verbinding naar een met SSL, TLS of startTLS beveiligde POP3 verbinding. Deze instellingen zijn meestal… Lees meer

 • SSL/TLS inschakelen IMAP

  Waarschijnlijk ben je naar deze handleiding doorverwezen omdat wij hebben gezien dat je een onveilige verbindingsmethode gebruikt om de email op te halen. Dit is in de meeste email programma’s relatief eenvoudig te wijzigen door het bestaande account aan te passen. We zullen binnenkort onversleutelde verbindingen met onze emailservers onmogelijk maken. Het is dus belangrijk dat je voor die tijd overstapt van een onversleutelde IMAP verbinding naar een met SSL, TLS of startTLS beveiligde IMAP verbinding. Deze instellingen zijn meestal… Lees meer