Cosmos Service Centre

 
Bij Greenhost kunt u veel zaken aangaande het beheer van uw website regelen via het ‘Cosmos Service Centre’. U kunt hier, afhankelijk van uw pakket, onder andere uw facturen inzien, e-mailadressen aanmaken, databases aanmaken en DNS-records aanpassen.

  • Inloggen
  • Hosting
  • Administratie
Om het Cosmos Service Centre te bereiken gaat u naar de Greenhost homepage. Log in door rechtsboven uw webmaster-user (webmaster@eendomein.nl) en wachtwoord in te vullen en te klikken op ‘Service Centre’. Op de landingspagina van het Cosmos Service Centre krijgt u een overzicht van uw gegevens en facturen te zien, plus de basis gegevens en performance-grafieken van uw hostingcontract.
Screen Shot 2013-04-22 at 15.40.34

Het inlogveld bevindt zich rechtsboven. Klik op de grijze balk of pijltjestoets voor een keuze-menu

Wanneer u e-mailadressen bij Greenhost heeft aangemaakt of gekregen kunt u ook met dat e-mailadres inloggen om e-mailinstellingen aan te passen. In de handleiding ‘E-mailaccounts beheren‘ wordt hier verder op ingegaan.
Als u met uw webmaster account bent ingelogd in het Service Centre heeft u onder het tabblad ‘Hosting’ toegang tot de verschillende mail- en hostingfuncties. U kunt uw e-mail configureren, statistieken bekijken en gebruik maken van verscheidene hostingfuncties en -instellingen, zoals de auto-installer, MySQL databases, back-ups, DNS records en server logs. Zie hieronder de lijst met alle hostingfuncties die wij op dit moment aanbieden in het Cosmos Service Centre en links naar de handleidingen indien deze beschikbaar zijn.

Overzichtspagina Hosting

De overzichtspagina geeft het algemeen gebruik van de mail- en diskverbruik in cirkeldiagrammen. Het mailverbruik wordt nog extra onderverdeeld in verbruik per e-mailaccount. Daarnaast worden de live statistieken getoond van het hostingpakket dat hoort bij de op dat moment geselecteerde domeinnaam.

Webstatistieken

Hier vindt u een overzicht van alle domeinen en subdomeinen met de mogelijkheid om via de blauwe knop ‘Bekijk statistieken…’ de statistieken in te zien. Ook kun je hier de webstatistieken (de-)activeren. De statistieken tonen onder andere overzichten van de bezoekersaantallen van uw domeinen en subdomeinen gesplitst op uur-, dag- en maandniveau, met uitgebreide informatie over de herkomst van de bezoekers, zoektermen waarop uw sites zijn gevonden en de bezochte pagina’s van uw site. Voor deze statistieken maken we gebruik van het open sourceprogramma AWStats.

Logs

Hier bekijkt en downloadt u op domeinnaam-niveau alle foutmeldingen in de Apache-logs van uw hostingomgeving. Deze zijn gesplitst op subdomein-niveau. Deze foutmeldingen kunnen worden om bijvoorbeeld PHP programmeerfouten op te sporen of andere problemen met de configuratie van uw site. Via de ‘Laatste 100 meldingen’ knop worden direct de 100 meest recente foutmeldingen in uw browservenster getoond.

Gebruiker/mailbox

Als webmaster kunt u hier e-mailadressen toevoegen en beheren voor de domeinen binnen uw hostingpakket. Hier vindt u een handleiding om de e-mailaccounts te beheren.

E-mailverwijzingen

Wanneer u een e-mailadres wilt laten verwijzen naar een ander (intern of extern) e-mailadres kunt u dat met deze functie instellen. Hier vindt u een handleiding om uw e-mail door te wijzen.

Beheer

Onder ‘Serverinstellingen’ vindt u de mogelijkheid om:
PHP-versie voor het wijzigen naar een nieuwe versie van PHP
Compatibiliteitsmodus van de Apacheserver aan of uit te zetten: deze is speciaal ontwikkeld voor CMS pakketten als WordPress die ruime bevoegdheden nodig hebben voor het verzekeren van een goede werking van sommige plug-ins of van het updaten of upgraden van het CMS pakket
– Herstart van de hostingserver om wijzigingen aan het hostingpakket kunnen hiermee sneller worden doorgevoerd
Permissies herstellen zet alle rechten voor de webmaster weer op de standaard waarden
OpCode Cache legen zorgt er voor dat alle bestanden opnieuw ingelezen en gecompiled worden
– E-mailcapaciteit herberekenen om te zien wat het precieze mailverbruik is

Onder ‘Serverstatus’ wordt de PHP- en de Apachestatus per hosting node getoond. De APC-status wordt getoond indien deze is geactiveerd voor uw Professional of Premium hostingpakket.

WordPress installatie

Te gebruiken om eenvoudig WordPress installeren op je (sub)domein. Hier vindt u een handleiding voor het installeren van WordPress.

MySQL Databases

Hier vindt u zowel een overzicht als de back-ups van alle ‘MySQL’ databases binnen uw hostingpakket. U kunt hier ook handmatig nieuwe databases toevoegen (door te klikken op ‘nieuwe database’). De geselecteerde domeinnaam bepaalt de naam van de nieuwe database. Tevens kunt u via de getoonde databases inloggen in de ‘PHPmyAdmin’ omgeving via de blauwe knop ‘Log in’ om meer geavanceerde bewerkingen te kunnen uitvoeren. De databasenaam en gebruikersnaam worden automatisch aangemaakt door ons systeem en zijn niet aan te passen. Het wachtwoord van de database kun je wijzigen door op ‘Hergenereren’ te klikken.
Onder het tabblad ‘Back-ups’ vindt u de back-ups van al uw databases. De back-ups worden tot 10 dagen terug per 24 uur bewaard, daarna met steeds grotere intervallen van een week tot een maand tot 2 maanden terug.

Geplande Taken

Hier kunt u crontab opdrachten instellen. Dit zijn opdrachten die op gezette tijden automatisch in uw virtuele serveromgeving worden uitgevoerd. Dit kan nuttig zijn om onderhoudswerkzaamheden aan uw website te verrichten, een periodiek mailing te programmeren en dergelijke zaken.

TLS Versleuteling

Hier kunt u certificaten aanstellen om TLS Versleuteling op uw (sub)domein aan te zetten. Lees hier meer over het aanzetten van TLS.

Subdomeinen

Een subdomein is een domein dat deel uitmaakt van het hoofddomein, gescheiden door een punt. Het meest bekende subdomein is ‘www.’ dat altijd standaard wordt aangemaakt bij registratie van een domeinnaam. Bij ons is de ‘www’ echter te vinden onder ‘Domein aliassen; dit is zo omdat wij deze aanmaken als een CNAME-verwijzing naar de domeinroot (de ‘@’). Hier vindt u een handleiding om andere subdomeinen aan te maken.
Onder subdomeinen moet ook de root (bijvoorbeeld allema.al) terug te vinden zijn. Anders raakt het domein offline.

Domeinverwijzingen

Standaard staat hier een verwijzing van de ‘www’ naar de ‘@’ om de CNAME-verwijzing in de DNS-records te ondersteunen. Het kan ook zo zijn dat u een bezoeker van de betreffende domeinnaam naar een andere domeinnaam of URL wilt doorsturen. Bijvoorbeeld omdat u meerdere domeinnamen heeft geclaimd en u uw bezoekers altijd bij de domeinnaam wilt krijgen waaronder de website draait. Dat is praktischer dan onder elke domeinnaam dezelfde website te zetten. De meest simpele en overzichtelijke oplossing is het aanmaken van een domeinverwijzing, wat hier ingesteld dient te worden. Hier vindt u een handleiding om een domeinverwijzing aan te maken.

DNS-Records

Beheer van de DNS-records en Nameservers. Het DNS (Domain Name System) zorgt ervoor dat een domeinnaam omgezet kan worden in een IP adres. Tevens wordt in het DNS via mx-records de mailservers aangegeven. Nameservers geven aan bij welke hoster de DNS-records actief zijn. Standaard stelt Greenhost de DNS-records en Nameservers meteen in bij elke nieuwe domeinregistratie. Hier vindt u handleidingen voor onder andere het beheer van de DNS-records met een overzicht van mogelijke functies en uitleg hoe u de verwijzingen kunt instellen.

SSH sleutels

Een overzicht en importeertool voor het beheer van SSH public keys van webmasters, designers of webbeheerders die u ssh-toegang wilt verlenen voor ftp-beheer.

Back-up

Hier vindt u de back-ups van al uw sites per domeinnaam. De back-ups worden tot 10 dagen terug per 24 uur bewaard, daarna met steeds grotere intervallen van een week tot een maand terug.

Bestandsbeheer

U wordt via dit menu-item doorgeleid naar de bestandsbeheer handleidingen op onze online helpdesk. Op onze helpdesk bevelen we een aantal FTP programma’s aan waarmee u kunt inloggen op de file server om website-bestanden te uploaden of te beheren. Gevorderde gebruikers kunnen ook gebruik maken van een SSH verbinding om bestanden op de file server te beheren.

 

 

 
Als u in het Cosmos Service Centre bovenin naar het tabblad ‘Administratie’ gaat wordt u het dashboard getoond met een overzicht van uw gegevens, adressen en contactpersonen, plus uw hostingcontracten en openstaande facturen. Wanneer voor u toegankelijk, kunt op de naam van het betreffende veld klikken om meer gegevens in te zien of aanpassingen te maken. De toegankelijke secties zijn links onder de naam ‘Adminstration’ te vinden.

Uw gegevens, Contactpersonen & Adressen

In de module ‘Uw gegevens’ kunt u nagaan of uw contactgegevens up-to-date zijn. Sommige gegevens zijn aan te passen of extra relaties zijn toe te voegen in de modules ‘Contactpersonen’ en ‘Adressen’ rechts ernaast.
Wilt u andere gegevens wijzigen, zoals het rekeningnummer, stuur dan een mail naar onze helpdesk.

Contracten

In de module ‘Contracten’ wordt op de Dashboard alleen de hostingcontracten getoond die actief zijn. Als u op de naam ‘Contracten; klikt wordt u doorgezet naar ‘Administratie’ -> ‘Contracten’. Daar vindt u een volledig overzicht van de lopende contracten als de reeds beëindigde contracten. Het overzicht heeft de volgende kolommen:

  • ‘ID’ toont het contractnummer;
  • ‘Label’ geeft het betreffende domein of hostingpakket;
  • ‘Startdatum’ toont de begindatum van het contract;
  • ‘Gefactureerd tot’ geeft aan tot wanneer u facturen voor dit bedrag heeft ontvangen. U ontvangt een nieuwe factuur voor het betreffende contract ongeveer een maand voor deze datum;
  • ‘Einddatum’ toont de datum waarop het contract afloopt. Een leeg veld betekent dat het contract automatisch verlengd wordt;

In de laatste twee kolommen vindt u de kosten per jaar en per maand voor per contract.

CosmosContracten_overzichtGOED1

 

Facturen

Onder “Facturen” vindt u het overzicht van reeds verstuurde facturen.
U kunt de facturen inzien door op het label ‘Facturen’ te klikken. U wordt naar een nieuwe pagina geleidt onder ‘Administratie’ -> ‘Facturen’. U kunt hier de pdf’s van alle facturen downloaden via de link in de ‘Download (.pdf)’-kolom, maar ook via de factuurmodule op het Dashboard van de daar getoonde facturen. Het volledige overzicht laat per kolom zien” Boekdatum, Factuurnummer, Debet-bedrag, Openstaand bedrag en download- plus verzendknop voor een pdf-versie van uw facturen.
Ook kunt u hier via iDeal, creditcard of PayPal uw openstaande facturen direct voldoen.

CosmosFactuuroverzicht_snippetsGOED3