Een groene kerst en een nog groener nieuwjaar gewenst!

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

We hebben een succesvol jaar achter de rug en nog vele uitdagingen voor ons. Steeds meer mensen kiezen voor groene hosting, maar nog steeds is het grootste deel van het internet afhankelijk van vervuilende energiebronnen. Daarnaast is er nog nooit zoveel aandacht geweest voor de rechten van de gebruikers van internet, maar groeit ook de repressie van het vrije woord online.

2012 begon met de zwarte dreiging van ACTA en SOPA. Dankzij ongekend massaal protest werden deze bedreigingen al snel verslagen. Maar ongeveer tegelijkertijd werd ook voor het eerst in Nederland een website geblokkeerd. Nederland nam netneutraliteit in de wet op, maar ook de nog immer fel bediscussieerde Cookie-wet is aangenomen. Wij zetten ons samen met vele anderen in voor vrije journalistiek en het beschermen van activisten, maar in 2012 zijn ook de meeste journalisten en bloggers ooit vastgezet of vermoord.

In dat licht willen we Bits of Freedom, Free Press Unlimited en de miljoenen netizens bedanken omdat ze opkwamen voor internetvrijheid in 2012.

Onze erkentelijkheid gaat ook uit naar alle webbouwers die gebruik maken van onze producten. Samen met onze leverancier Evoswitch maken ze in rap tempo steeds grotere delen van het internet CO2-neutraal. Samen met onder andere Studio Parkers, Smith and Jones, Genkgo, Wicked Fruit, TastyMouse, Streeff en de Gezonde Stad gaan we ook in 2013 het net duurzamer maken. Met hun bijdrage en die van vele anderen gaan we verder met het bedenken van slimme oplossingen waardoor betere en mooiere websites gemaakt kunnen worden met minder middelen.

Op de drempel naar het nieuwe jaar willen we al onze klanten, partners en leveranciers bedanken voor hun inzet en bijdragen aan het mogelijk maken van ons werk. We hopen dat we ook in 2013 samen met jullie allemaal door kunnen gaan met het web milieuvriendelijker, opener en onafhankelijk te maken.