Wachtwoord kwijt

 
Als u uw wachtwoord kwijt bent is het van belang om te weten of u deze kwijt bent van uw webmaster-account of een gewoon e-mailaccount.

Webmasteraccount

Bent u het wachtwoord van het webmaster-account kwijt? Alleen de bij ons bekende hoofd-contactpersoon, of de door de hoofd-contactpersoon als bevoegd aangewezen personen, kunnen per e-mail of telefoon een wachtwoord reset link aanvragen. De verstuurde reset link is beperkte tijd geldig.

Wij sturen na een algemene controle de wachtwoord reset link voor het webmaster-account naar het bij ons bekende e-mailadres van de hoofd-contactpersoon. Mocht onverhoopt het e-mailadres niet meer kloppen, dan zal het account eerst officieel moeten worden overgedragen. Meer informatie vindt u in deze handleiding: ‘Wijzigen contactpersoon’.

E-mailaccount

Als u een gewoon e-mailaccount heeft dient u bij de webmaster, oftewel de beheerder van uw account, een nieuw wachtwoord aan te vragen. De webmaster zorgt er dan voor dat u een nieuw wachtwoord krijgt. Voor webmasters hebben we op onze supportpagina ondersteunende informatie over het beheer van e-mailaccounts. Zie ‘E-mailaccounts beheren’‘.

Veiligheidseisen nieuwe wachtwoorden

Een nieuw wachtwoord moet bestaan uit minimaal 7 karakters met tenminste één hoofdletter en één cijfer of speciaal karakter (ook spaties!). Gebruik nóóit al bestaande wachtwoorden. Tip: gebruik een wachtwoordkluis als KeePass.