E-mail account migreren

Naast het verhuizen van uw domeinnaam en website naar Greenhost is het vaak de bedoeling dat uw e-mail meeverhuisd wordt, en het liefst met dezelfde mappenstructuur als in uw huidige e-mailaccount. De beste oplossing hiervoor is zowel het oude e-mailaccount als de nieuwe in IMAP aan te maken in uw e-mailprogramma. Dit maakt dat het verhuizen van al uw mail en de vertrouwde mappenstructuur een kwestie is van een paar stappen:

Inhoud

Verhuizen van uw IMAP e-mail account

  • Log in met uw beheerdersaccount in het Service Center van Greenhost en maak hetzelfde e-mailadres aan als de huidige bij uw oude provider.
  • Voeg het oude e-mail account toe in uw mailprogramma als dit al niet is gedaan. Als het account nog toegevoegd moet worden zorg er dan voor dat het een IMAP-verbinding is.
  • Voeg het nieuwe e-mail account die bij Greenhost is aangemaakt toe in uw e-mailprogramma. Zorg ervoor dat dit ook een IMAP-verbinding is.
  • Sleep vervolgens alle mappen en eventueel losse e-mails van het oude naar het nieuwe account.
  • Nu worden alle mappen en e-mails verhuisd. Afhankelijk van hoeveel mail er gekopieerd moet worden kan dit even duren, maar na een tijdje is alles overgezet op uw nieuwe e-mail account en staat het op de servers van Greenhost. U kunt dan zonder zorgen het oude e-mail account opzeggen.

Verhuizen van uw POP3 e-mail account

Wij raden u aan gebruik te maken van IMAP. Dit heeft vele voordelen ten opzicht van POP3. U kunt uw huidige POP3 e-mail account net zo makkelijk overzetten naar een IMAP e-mail account bij Greenhost als hierboven is beschreven. U hoeft stap 2 enkel te negeren en de rest van de stappen op te volgen.