Out of Office instellen

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

Als u op vakantie gaat, of op de momenten dat u weet dat u uw mailbox tijdelijk of permanent niet meer zal gaan raadplegen, kan het handig zijn om een automatisch antwoord in te stellen voor iedereen die naar uw e-mailadres berichten stuurt. Dit kan via ‘Out of Office/Vakantiebericht’ bij Greenhost ingesteld worden in het Cosmos Service Centre of in de Standaard Webmail-omgeving (Roundcube). Omwille van de ruimere configuratieopties raden wij webmasters én account-eigenaren aan het ‘Out of Office/Vakantiebericht’ in te stellen in het Cosmos Service Centre.

Service Centre

Als u met een e-mailaccount inlogt in het Cosmos Service Centre komt u meteen terecht op de instellingenpagina van uw account. Webmasters zullen eerst via ‘Selecteer Domeinnaam’ de juiste domeinnaam dienen te kiezen om daarna onder ‘Hosting’ – ‘E-mail accounts’ het e-mailaccount te selecteren via het potlood-icoon. U komt terecht op het tabblad ‘Bewerken’ en vindt onder het linker tab menu ‘E-mail’ de instellingen voor de ‘Out of Office/Vakantiebericht’.

Automatisch antwoorden inschakelen

U kunt onder de kop ‘Out of Office/Vakantie bericht’ de ‘Out of Office/Vakantiebericht’ in- of uitschakelen en het via de volgende twee velden configureren:

Uw e-mail adressen (komma gescheiden)

Dit is een handige tool om eventuele e-mail aliassen of identiteiten toe te voegen zodat e-mails die naar die e-mailadressen zijn geadresseerd ook een antwoord krijgen. Maar niet minder belangrijk is dat u met deze tool ook kunt voorkomen dat er ‘loops’ van automatische antwoorden ontstaan met andere e-mailadressen waar u wellicht e-mails naar doorverwijst en ook een ‘Out of Office/Vakantiebericht’ voor heeft ingesteld. Als u deze externe e-mailadressen hier toevoegt, worden er op e-mails vanuit die adressen geen automatische antwoorden teruggestuurd.

Afwezigheidsbericht

Hier kunt u uw bericht instellen. Het is in platte tekst. Geavanceerde opmaakopties worden niet aangeboden.

Webmail Standaard (Roundcube)

U kunt uw ‘Out of Office/Vakantiebericht’ ook instellen in de Standaard Webmail omgeving (Roundcube). We gaan bij deze uitleg uit van het gebruik van de interfacestijl ‘Larry’.

U kunt na het inloggen via onze hoofdpagina rechtsboven naar ‘Instellingen’. Selecteer in de eerste kolom ‘Mijn Account’ en in de tweede kolom ‘Out of Office’. In het venster rechts wordt de actieve configuratie van uw ‘Out of Office/Vakantiebericht’ getoond. Als u al een ‘Out of Office/Vakantiebericht’ heeft ingesteld ziet u dit hier nu ook staan. Anders kunt u deze activeren met een vinkje en een berichttekst invoeren. Ook hier is enkel platte tekst mogelijk.

Let op: het is via deze weg niet mogelijk om – voor het tegengaan van automatische antwoord ‘loops’ – externe (doorstuur-, of POP-) mailaccounts te definiëren, zoals via het Cosmos Service Centre wel kan.

Klik voor meer informatie op deze link naar de handleiding