PHP 7.2 beschikbaar

Vanaf vandaag (7 juni 2018) is PHP 7.2 beschikbaar via het Service Centre. Log in als webmaster in het Service Centre en ga naar “Hosting” > “Beheer” om de PHP-versie voor uw gehele hostingpakket om te zetten naar PHP 7.2.

De handleiding voor het wijzigen van de PHP-versie kunt u hier vinden.

Wij adviseren u om na het aanpassen direct te controleren of er geen problemen voor uw website ontstaan. Wanneer de website nog gebruik maakt van verouderde PHP-functies, kunnen er door het overstappen problemen ontstaan. Wanneer u gebruik maakt van een CMS (Content Management System, zoals WordPress of Joomla) is het daarom ook verstandig deze, inclusief alle geïnstalleerde plug-ins en thema’s, eerst te updaten voordat u de PHP-versie verhoogt.

Aan het einde van het jaar zullen voor PHP-versies 5.6 en 7.0 geen security updates meer uitkomen en zullen we deze versies gaan uitfaseren.