Greenhost reikt Internet Scriptieprijs uit

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

Op vrijdagmiddag 15 april zal de prijsuitreiking van de Internet Scriptieprijzen plaatsvinden in het Hodson Huis in Haarlem. Greenhost looft op basis van een juryrapport de prijs uit voor de beste scriptie op het gebied van internet en technische wetenschap. Wij schreven in de nieuwsbrief van maart over deze prijs, een initiatief van de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen, SIDN fonds, Brinkhof advocaten, Google en Greenhost.

Tijdens de bijeenkomst met als thema 'Ontbundeling van de economie' worden vier afstudeerprijzen van elk €2.000 en een publieksprijs van €500 uitgereikt. Deze prijzen zijn voor de beste afstudeerscripties van 2015 over internet gerelateerd onderwerpen. De categorieën zijn: internet en economie, internet en recht, internet en maatschappij of geesteswetenschappen en internet en technische wetenschap.

Ook gaat Alexander Rinnooy Kan in gesprek met ZKH Prins Constantijn van Oranje, zijn er twee korte lezingen en kan het aanwezige publiek meebepalen wie de publieksprijs ontvangt. De lezingen worden gegeven door Mr. dr. A. (Arnold) Roosendaal, TNO en Drs. M.R. (Marietje) Schaake, D66-Europarlementariër.

Mr. Arnold Roosendaal is jurist en gespecialiseerd in kwesties op het snijvlak van recht en technologie. Zijn expertise ligt op de gebieden privacy, intellectuele eigendom, e-commerce en e-overheid.

Marietje Schaake is sinds 14 juli 2009 lid van het Europees Parlement. Zij maakt namens D66 deel uit van de fractie van de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE). Mevrouw Schaake was zelfstandig ondernemer en adviseerde bedrijven, overheden en instellingen op het gebied van trans-Atlantische betrekkingen. Daarbinnen specialiseerde zij zich op thema's als diversiteit, integratie en Moslims in het Westen. In het Europees Parlement richt mevrouw Schaake zich op digitale vrijheden en het Europese buitenland beleid.

Winnaar van de prijs Internet & Technische Wetenschappen:

Greenhost is verheugd om de prijs binnen de categorie 'internet en technische wetenschap' uit te reiken aan Moritz Müller (UT) voor zijn scriptie "SIDekICk. SuspIcious DomaIn Classification in the .nl Zone". Laudatio door jurylid Prof. dr. B.P.F. (Bart) Jacobs.

SIDekICk is een onderdeel van SIDN Labs’ voortdurende inspanning om nieuwe manieren te vinden om het aantal misbruikte domeinen in de .nl-zone verder te verminderen. Het doel van SIDekICk is het ontwikkelen van algoritmen (de zogenaamde ‘classifiers’) om kwaadaardige domeinen in de .nl-zone automatisch te detecteren, met name domeinnamen die worden gebruikt voor phishing.

De SIDekICk classifiers draaien bovenop het SIDN Lab’s ENTRADA platform (‘Enhanced Top-level domein Resilience’ door middel van geavanceerde data analyse), die verzamelt en bewaart het verkeer van één van .nl gezaghebbende name servers. Het ENTRADA platform is een experimenteel systeem dat gebaseerd is op Hadoop.

Wil je erbij zijn? Klik dan hier om je aan te melden.