Lente nieuws: 2-factor authenticatie Service Center, HAProxy plug-in en meer...

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

In deze blog post alles waar wij de laatste tijd aan gewerkt hebben: 2-factor authenticatie Service Center, HAProxy plug-in voor Let's Encrypt', Internet Thesis Price, Internet Freedom Festival, Rapid Response Service en een nieuw product: Our compute cloud.

Het Greenhost team

2-factor authenticatie Service Center

Omdat er veel belangrijke en persoonlijke informatie in het Cosmos service center staat hebben wij 2-factor authenticatie (2FA) geïmplementeerd. Met 2FA is er een extra beveiligingslaag toegevoegd, naast het gebruikelijke inloggen met je wachtwoord. Je kan de functionaliteit gebruiken met een authenticatie app op je telefoon. Deze functionaliteit is optioneel.

Wilt u uw account extra beveiligen dan kunt u dit met de volgende stappen activeren:

  • Log in op de gebruikelijke manier in het service center
  • Klik op je gebruikersnaam / e-mail adres in de rechterbovenhoek
  • Selecteer 'verander wachtwoord'
  • Klik op de knop '2-staps verificatie inschakelen'

HAProxy plugin voor Let's Encrypt'

In een eerdere nieuwsbrief schreven we al over 'Let's Encrypt'. In de tussentijd is er veel vooruitgang geboekt. Door de snelle doorlooptijd (elke 3 maanden) van de SSL certificaten van Let's Encrypt, is het niet mogelijk om deze certificaten op een reguliere manier te installeren. Om die reden heeft het team van Let's Encrypt plug-ins voor verschillende type webservers gemaakt (oa. Apache en Nginx).

Omdat wij standaard geclusterde hosting aanbieden, zijn deze standaard plug-ins helaas niet bruikbaar voor ons. Om onze proxies, die gebaseerd zijn op HAProxy, compatibel te maken met 'Let's Encrypt' hebben we plug-in geschreven voor HAProxy. Op dit moment zijn we nog aan het testen, maar we hebben de plug-in wel vast vrijgegeven voor andere ontwikkelaars.

Internet Scriptieprijzen

De internet scriptieprijs is een initiatief van de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen, SIDN fonds, Brinkhof advocaten, Google en Greenhost. Voor de beste afstudeerscripties van 2015 over internet gerelateerd onderwerpen in een aantal disciplines; internet en economie, internet en recht, internet en maatschappij of geesteswetenschappen en internet en technische wetenschap, worden prijzen uitgeloofd. Masterstudenten die in 2014 of 2015 zijn afgestudeerd aan een Nederlandse instelling voor wetenschappelijk onderwijs dingen mee naar een van deze prijzen, elk ter waarde van €2000,-. Winnaars maken daarnaast kans op een extra publieksprijs van €500,-.

Wij loven op basis van een jury rapport de prijs uit voor de beste scriptie op het gebied van internet en technische wetenschap. De jury bestaat uit Prof. dr. J.C.M. Baeten, algemeen directeur Centrum Wiskunde & Informatica Amsterdam en hoogleraar 'theory of computing' Universiteit van Amsterdam en Prof. dr. B.P.F. Jacobs, hoogleraar beveiliging en correctheid van programmatuur Radboud Universiteit Nijmegen.

Binnen ons vakgebied zijn 7 scripties ingediend. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op 15 april bij het KHMW in Haarlem.

Biel Alino. 01/03/2016 Valencia. Comunitat Valenciana. Internet Freedom Festival.

Internet Freedom Festival

Greenhost is tussen 1 en 6 maart in Valencia voor het 'Internet Freedom Festival'. Het Internet Freedom Festival is een evenement waar mensen en organisaties uit de digitale vrijheid en mensenrechten community samenwerken en actie ondernemen tegen censuur en surveillance. De internationale gemeenschap van 'circumvention technology' gebruikers en ontwikkelaars bespreken de mogelijkheden om digitale vrijheid tools te verbeteren en praten met alle verschillende groepen die geraakt door surveillance om te kijken wat er verbeterd kan worden.

Rapid Response Service

De Rapid Response service is een initiatief van het Open Technology Fund. OTF maakt zich sterk voor vrijheid van meningsuiting op het internet. Het doel van Rapid Response is om digitale noodgevallen op een snelle en adequate manier aan te pakken en op te lossen. Greenhost werkt samen met OTF en een aantal andere partijen uit de internet vrijheid community om deze digitale noodgevallen op te lossen.

Lees meer over de Rapid Response service op onze website.