Fairphone 2 gelanceerd. Statistieken door het dak

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

Fairphone heeft een bijzonder plekje bij ons. Deze social enterprise die zich inzet voor het verbeteren van de supply chain van technologie volgen we al bijna vijf jaar. Bij de presentatie van Fairphone 2 vorige week zaten we dan ook op de eerste rang. De virtuele eerste rang weliswaar, maar vandaar hadden we perfect zicht op de enorme impact die de presentatie had.

Het nieuwste model werd op 16 juni gepresenteerd. De telefoon is een grote sprong voorwaarts vergeleken bij het eerste model. De specificaties zijn beter, maar belangrijker is dat Fairphone weer een stap dichterbij het maken van een eerlijke telefoon is, eentje die modulaire technologie gebruikt zodat consumenten makkelijker de telefoon kunnen repareren. Bij een modulaire telefoon is het makkelijker om onderdelen van de telefoon te vervangen. Als er één onderdeel kapot gaat, dan hoeft niet de hele telefoon vervangen te worden.

De lancering van de nieuwe Fairphone werd wereldwijd met enthousiasme ontvangen. En dat hebben we gemerkt. Sinds de website een jaar geleden succesvol naar ons platform werd verhuisd, merken we het direct als Fairphone het nieuws haalt: De statistieken gaan door het dak.

(klik op het plaatje voor een grote versie)

Aangezien ons platform automatisch schaalt als een website door de geluidsbarrière breekt, leverde dit geen enkel probleem op. Een week voor de lancering waarschuwden ze ons dat er wel eens 50.000 bezoekers op hun site zouden kunnen komen op de dag van de presentatie. Het werden er 52.000. Door ons tijdig op de hoogte te brengen konden we in de gaten houden of de site goed bereikbaar bleef. Hiermee heeft Fairphone bij ons de prijs gewonnen voor de beste inschatting op ons platform ooit, qua het aantal bezoekers.

(klik op het plaatje voor een grote versie)

We zijn trots de site van Fairphone te mogen hosten en wensen ze veel succes met de aankomende maanden waarin de Fairphone 2 werkelijkheid zal worden. We kijken uit naar de volgende pieken op ons platform, die er ongetwijfeld gaan komen.