Welkom Privacy First!

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

Sinds deze maand staat de website van Privacy First bij ons op de servers. Deze onafhankelijke stichting zet zich zowel on- als offline in voor de bescherming van de privacy van alle Nederlanders. Zo maakt Privacy First zich al jaren hard voor het herzien van de Paspoortwet vanwege de verplichting tot het afgeven van je vingerafdrukken.

logo-privacyfirst-def_medium

Privacy First is een waakhond voor de samenleving. Methodes van controle worden verfijnder en ondoorzichtiger. Niet zelden wordt een nieuwe maatregel verkocht als 'slechts een technische upgrade' waarbij voorbij gegaan wordt aan de nieuwe risico's. Een voorbeeld daarvan zijn stemcomputers en slimme meters waarbij nieuwe functionaliteit hand in hand gaat met grotere kans op datalekken. Privacy First houdt nieuwe wetgeving in de gaten en trekt aan de alarmbel waar nodig. Ze zet zich in voor privacy en eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer, bescherming van persoonsgegevens, vertrouwelijke communicatie en lichamelijke integriteit.

Greenhost sponsort vanaf deze maand de hosting van Pivacy First. We herkennen ons in de doelen en proberen als bedrijf waar mogelijk de privacy van onze klanten te vergroten. Zo stopten we in 2009 met het loggen van emailgegevens en riepen andere bedrijven op hetzelfde te doen. Greenhost is ook sponsor van Bits of Freedom en neemt deel in het Internet Protection Lab.

Bekijk de nu volledig groen gehoste website van Privacy First