Webmail bij Greenhost

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

Email is een van de oudste diensten op internet. Het protocol is zo goed als ongewijzigd sinds het begin. De enige manier waarop email 'verandert' is door de applicatie die je gebruikt om het te lezen. Sparrow, Webmail, Outlook, Thunderbird; het zijn allemaal verschillende manieren om hetzelfde weer te geven. Als u uw email bij Greenhost heeft staan is niet alleen uw website maar ook uw email veilig en groen gehost. Email afhandelen is een gecompliceerd verhaal. De manier waarop we spam markeren is al een boek op zich, vol spannende hoofdstukken. Voor u en ons is het belangrijkste dat de mail aankomt, gelezen en beantwoord kan worden. Maar hoe u dat doet… is aan u. Vandaag een stukje over webmail.

Veel van onze klanten gebruiken Webmail dagelijks. Sommigen alleen als ze op vakantie zijn of anderszins niet bij hun eigen apparaat kunnen. Bij het inloggen op uw webmail kunt u kiezen tussen Webmail Standaard of Webmail Basic. Dit zijn onze namen voor respectievelijk Roundcube en SquirrelMail; de achterliggende programma's.

U kunt ze beide door elkaar heen gebruiken en zelf beslissen op elk moment welke het beste bij u past. Maar ze hebben beide op verschillende terreinen sterke en zwakke punten.

SquirrelMail is ouder en voelt ook wat gedateerd door de Spartaanse vormgeving. Het is echter een supersnelle manier om je mail te bekijken. Het stamt immers uit de tijd dat mensen nog inbelverbindingen gebruikten om op internet te gaan. Hierdoor kan het een goed alternatief zijn op de telefoon als de 3G verbinding het niet doet. Daarnaast biedt SquirrelMail ook goede zoekfuncties en de mogelijkheid om regels aan te maken voor het automatisch sorteren van de inkomende mail. Met Squirrelmail kan je ook mail ophalen van andere POP3 mailaccounts en je kan instellen waar bijvoorbeeld je drafts bewaard worden. Enkele geavanceerde voordelen zijn de kalender en dat Squirrelmail goed te gebruiken is in oude browsers omdat er geen javascript gebruikt wordt.

Roundcube voelt meer van deze tijd aan en is intuïtiever om mee te werken. Een groot voordeel is het preview scherm waardoor je mails snel kan lezen en niet heen en weer hoeft te gaan tussen pagina's. Roundcube slaat ook automatisch concepten van je mails op terwijl je aan het schrijven bent. Als de verbinding wegvalt of je computer blijft hangen is je mail dan toch bewaard. Verder verzamelt Roundcube automatisch emailadressen van mensen aan wie je mailt.

Zoals gezegd kan je beide manieren door elkaar heen gebruiken afhankelijk van waar je behoefte aan hebt. Ook in combinatie met een mailprogramma op je computer, tablet of telefoon. Let echter wel op; het adresboek is niet gedeeld!


Wist u dat Greenhost de enige provider is in Nederland die uw email verkeer niet logt? Wij geloven namelijk dat de privacy van onze klanten te belangrijk is om op te geven voor een vorm van schijnveiligheid. Meer weten? Kijk op http://logmeniet.nl