Wij zijn Innovatief

 
Greenhost volgt de nieuwste technologische ontwikkelingen op de voet. Wij experimenteren veelvuldig met nieuwe programma’s en programmeertalen. Het Greenhost-team bestaat uit mensen met verschillende achtergronden waardoor wij vanuit verschillende invalshoeken naar ons vakgebied kijken. Greenhost werkt zelf mee aan opensource-producten en draagt zo bij aan de opensource-community.

Interdisciplinair

De medewerkers van Greenhost komen uit verschillende disciplines en zijn zowel technisch als maatschappelijk georiënteerd. Onze filosofie is dat succesvolle innovatie gebaat is door dialoog en feedback. Wij zijn flexibel, goed bereikbaar, en komen in samenspel met onze klanten tot nieuwe ideeën en oplossingen. Onze medewerkers zijn buiten Greenhost actief op het gebied van digitale vrijheid, internetprivacy en duurzaamheid. Zo hebben wij medewerkers die meehielpen aan het ontwikkelen van opensource-producten (zoals nu Tails), die ICT-recht studeerden om meer kennis op te doen over privacy en actie voerden tegen onder andere de sleepwet en kolencentrales.

Virtualisatie van internetdiensten

Wij ontwikkelen onder andere de techniek en de kennis voor virtualisatie van internetdiensten. Inmiddels is het standaard om fysieke opslag van data los te koppelen van de systemen waar webservers op draaien. Het verhoogt de stabiliteit en de veiligheid. Maar Greenhost gaat nog een stap verder: elk onderdeel van ons platform, zoals ftp-servers, mailservers, subversion, opereert binnen zijn eigen virtuele omgeving (eigenlijk een virtuele computer). Geheugen- en CPU-gebruik kan dynamisch worden ingesteld. Omgevingen kunnen vlug geback-upt worden, opgeheven of verplaatst. De opensource tools om dit soort type servers te kunnen managen zijn in snelle ontwikkeling de laatste jaren. Bij Greenhost wordt er actief over nagedacht en aan mee-ontwikkeld.

Nieuwe technieken

Ook op het gebied van hosting werken wij aan nieuwe technieken. Voorbeelden van ontwikkelingen op dit vlak zijn de gebruikersstatistieken die wij klanten bieden. Hostingklanten krijgen een riante hoeveelheid gegevens over het resource-gebruik van hun pakket: hoeveel geheugen, hoeveel CPU-tijd, hoeveel processen, hoeveel bandbreedte, welk database gebruik en nog meer. Die unieke bron van informatie kan niet alleen door onszelf maar ook door websiteontwikkelaars worden benut om websites te optimaliseren. Zo kunnen zij makkelijker problemen opsporen en sites efficiënter en dus groener te maken. Wij zijn er in geslaagd bestaande en betrouwbare software te omgeven met onze eigen tools en er zo het maximale uit te halen.