We zijn Innovatief

 
Greenhost volgt de nieuwste technologische ontwikkelingen op de voet.We experimenteren veelvuldig met nieuwe programma’s en programmeertalen om deze later aan te kunnen bieden aan onze klanten. Het Greenhost-team bestaat uit mensen met verschillende achtergronden waardoor we vanuit verschillende invalshoeken naar ons vakgebied kijken. Greenhost werkt zelf mee aan (open source) producten en levert code terug aan de community van Open Source ontwikkelaars. Onze medewerkers houden zich buiten Greenhost om bezig met het maken van websites, studeren ICT-recht en/of zijn programmeurs van OpenSource software.

 

Interdisciplinair
De medewerkers van Greenhost komen uit verschillende disciplines en zijn zowel technisch als maatschappelijk georiënteerd. Onze filosofie is dat succesvolle innovatie gebaat is door dialoog en feedback. We zijn flexibel, goed bereikbaar, en komen in samenspel met onze klanten tot nieuwe ideeën en oplossingen.

 

Virtualisatie van internetdiensten
We ontwikkelden onder andere de techniek en de kennis voor virtualisatie van internetdiensten. Inmiddels is het al klassiek geworden om fysiek storage (data) los te koppelen van de systemen waar webservers op draaien. Het verhoogt de stabiliteit en de veiligheid. Maar Greenhost gaat nog een stap verder: elk onderdeel van ons platform, zoals ftp-servers, mailservers, subversion, opereert binnen zijn eigen virtuele omgeving (eigenlijk een virtuele computer). Geheugen- en cpu-gebruik kan dynamisch worden ingesteld. Omgevingen kunnen vlug gebackupt worden, opgeheven of verplaatst. De open source tools om dit soort type servers te kunnen managen zijn in snelle ontwikkeling de laatste jaren. Bij Greenhost wordt er actief over nagedacht en aan mee-ontwikkeld.

 

Nieuwe technieken
Ook op het gebied van hosting werken we aan nieuwe technieken. Voorbeelden van ontwikkelingen op dit vlak zijn de gebruikersstatistieken die wij klanten bieden. Hostingklanten krijgen een riante hoeveelheid gegevens over het resource-gebruik van hun pakket: hoeveel geheugen, hoeveel cpu-tijd, hoeveel processen, hoeveel bandbreedte, welk database gebruik en nog meer. Die unieke bron van informatie kan niet alleen door onszelf maar ook door webontwikkelaars worden benut om websites te optimaliseren. Zo kunnen ze makkelijker problemen opsporen en sites efficiënter en dus groener te maken. We zijn er in geslaagd bestaande en betrouwbare software te omgeven met onze eigen tools en er zo het maximale uit te halen.