We zijn Betrokken

 
Greenhost is betrokken bij maatschappelijk relevante kwesties zoals duurzaamheid en digitale vrijheid. Dankzij onze eigen innovaties hebben we 70% minder systemen nodig. Daarnaast gebruiken we uitsluitend hernieuwbare energiebronnen. We houden als enige provider niet bij wanneer u met wie mailt en maken gebruik van vrije en open software. Greenhost sponsort organisaties die zich inzetten voor vrijheid, duurzaamheid en cultuur, zoals Free Press Unlimited, Het IdealenKompas en De Concertzender. Ook schreven we begin 2011 een praktische handleiding voor het beveiligen van al uw internet verkeer: ‘Basic Internet Security‘.

 

Betrokken

Greenhost is betrokken bij maatschappelijk relevante kwesties zoals duurzaamheid en digitale vrijheid. Dankzij onze eigen innovaties hebben we 70% minder systemen nodig. Daarnaast gebruiken we uitsluitend hernieuwbare energiebronnen. We houden als enige provider niet bij wanneer u met wie mailt en maken gebruik van vrije en open software. We sponsoren meerdere organisaties die zich inzetten voor vrijheid, duurzaamheid en cultuur, zoals Free Press Unlimited, Het IdealenKompas en De Concertzender.

 

Groen

Internet en de ICT-sector zijn wereldwijd enorme energieverslinders en milieuvervuilers. Groene hosting bij Greenhost betekent méér dan groene stroom en CO2 compensatie. De structuur van onze hosting is geoptimaliseerd voor minimaal energieverbruik. In plaats van te werken met losse servers, centraliseren we de opslag (clusterhosting). Door onze servercapaciteit flexibel in te richten kunnen we de inzet hiervan aanpassen aan de vraag op dat moment. Zo hoeft niet elke server individueel ingericht te worden op de piekbelasting en staan er geen overbodige harddisks aan.

Het klimaat neutrale datacenter Evoswitch maakt bovendien gebruik van een zeer geavanceerd koelsysteem. Hierdoor is maar de helft van de energie nodig ten opzichte van een traditioneel datacenter.

Wij streven in elke stap van ons productieproces naar maximale duurzaamheid, van hardware en stroom tot koffie en papier. Voor het minimale deel van onze productie waarvoor compensatie op zijn plaats is (autokilometers) doen we dat middels de Climate Neutral Group.

 

Digitale vrijheid

Greenhost ziet het internet als een platform voor toegankelijke informatie, samenwerkingsverbanden en het vormen en uiten van opinies. Het internet als vrije ruimte is echter steeds meer aan beperkingen onderhevig door de groeiende invloed van grote spelers als Google en Facebook en (inter)nationale overheden. Soms raken daardoor fundamentele rechten, zoals privacy en communicatievrijheid, in het nauw.

Greenhost vindt dat de democratische potentie van het internet zo veel mogelijk gewaarborgd dient te blijven. Greenhost staat daarom een bewust gebruik van internet voor. Dat betekent dat bedrijven steeds meer hun maatschappelijke verantwoordelijkheid moeten nemen ten aanzien van de privacy en communicatievrijheid van hun klanten. Wij doen dit onder andere door logvrij te zijn (we bewaren geen gegevens over wie met wie mailt) en door aandacht te besteden aan deze thematiek in het publieke debat.

We denken niet niet alleen na over de gevolgen van ICT-gebruik, maar ook over de vormgeving van de technologie zelf. Wij maken daarom gebruik van open-source software en dragen bij aan de ontwikkeling van open standaarden, zodat zowel wij als onze klanten niet vastzitten aan een bepaalde fabrikant of product. We vinden transparantie belangrijk en zijn altijd bereid om u uitleg te geven over onze bedrijfsvoering en nieuwe ontwikkelingen.

 

Sponsoring
De projecten die we sponsoren zetten zich allen op een eigenzinnige of creatieve wijze in voor vrijheid, duurzaamheid en cultuur. Sommige projecten steunen wij niet alleen financieel, maar ook praktisch en inhoudelijk. Greenhost sponsort bijvoorbeeld Free Press Unlimited, een stichting die werkt aan de ontwikkeling van onafhankelijke media in conflictgebieden. We sponsoren Free Press Unlimited met hosting en advies over privacy en veiligheid online. We denken samen na over hoe Free Press Unlimited nieuwe mediatechnologie op een veilige en effectieve manier kan inzetten bij zijn projecten.

 

Lees meer over de projecten die we sponsoren.