Nieuwe website

We verwachten komende week, na vele uren hard werken, onze nieuwe website te lanceren!

Ben je benieuwd hoe het er uit komt te zien? We zijn vast aan het testen op ons Engelstalig domein, dus je kan de nieuwe site nu al op greenhost.net bekijken.

Wat gaat er veranderen?

Statische website

In tegenstelling tot de vorige website, die gebaseerd was op WordPress en dynamisch werd gegenereerd is onze nieuwe website zo veel mogelijk statisch gemaakt.

Dit heeft verschillende voordelen, zo zou dit de laadtijd en het stroomverbruik van de website moeten verlagen en de website tegelijkertijd ook veiliger moeten maken.

Dynamische sites (zoals bijvoorbeeld WordPress) moeten voor elk verzoek om een pagina te laden een script uitvoeren, daarnaast werkt een dynamische site meestal in samenwerking met een database (bijvoorbeeld MySQL). Het uitvoeren van een script om een webpagina te genereren kost tijd en stroom.

Een statische website daarentegen voert een script uit voordat de site online gezet wordt. Dat script genereert alle pagina’s op voorhand waardoor het opvragen van een pagina weinig vraagt van de server, in feite wordt er slechts een kant en klaar bestand naar de browser verzonden.

Op de server worden dus geen scripts gebruikt worden om pagina’s te genereren, scripts die niet bestaan kunnen ook geen beveiligingslekken hebben! Het is daarom veel moeilijker om op een statische site in te breken.

Naast een nieuwe website hebben we ook al enige tijd een nieuwe huisstijl, hoog tijd dus dat die ook op de website gebruikt wordt!

Inloggen

Het vertrouwde inlogblokje dat altijd rechts boven op de pagina te vinden was is op de nieuwe website verdwenen, dit wordt vervangen door een set links naar de specifieke inlogpagina’s.

Zo kan je bijvoorbeeld inloggen op de webmail via webmail.greenhost.nl en inloggen op het Service Centre zal voortaan via service.greenhost.net gaan.

Er verandert hierbij niets aan de bestaande gebruikersnamen of wachtwoorden maar het kan door deze wijziging wel voorkomen dat je browser het opgeslagen wachtwoord niet meer automatisch invult.

In veel gevallen kun je dit wachtwoord in de instellingen van je browser terug vinden, lukt dat niet, stuur ons dan even een email op support@greenhost.nl, dan sturen wij je een reset-link zodat je een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.

Nieuwe producten

Ons aanbod van Webhosting pakketten gaat ook veranderen. Momenteel bieden we nog een keuze uit 8 verschillende hostingpakketten in 3 categorieën, van Webhosting Tiny tot Webhosting Premium 3.

Onze nieuwe aanbod is een stuk overzichtelijker, slechts 3 pakketten: Basic, Professional en Premium. De prijzen en eigenschappen van de pakketten zijn aangepast, de gratis domeinnaam bij het hostingpakket komt bij de nieuwe pakketten te vervallen.

Ondanks dit zijn de nieuwe pakketten meestal iets voordeliger, of bieden ze voor een vergelijkbare prijs aanzienlijk meer ruimte.

De software die de bestelling verwerkt en een nieuw hostingpakket aanmaakt is ook behoorlijk aangepast. Daar zie je als eindgebruiker niet direct iets van terug maar we verwachten daarmee het bestelproces stabieler te kunnen maken.

Op de korte termijn kan dit echter nog wat kinderziekten opleveren, mocht u dus tegen problemen aanlopen tijdens het bestellen dan horen we dat graag zodat de kinderziekten zo snel mogelijk kunnen oplossen!