De 2018 Internet Scriptieprijs

Op donderdag 1 november zal de prijsuitreiking van de Internet Scriptieprijzen 2018 plaatsvinden op het complex van de Leiden University College in Den Haag. Dit is een initiatief van de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen, SIDN fonds, Brinkhof advocaten, Google en Greenhost.

Dit jaar heeft de uitreiking als thema ‘Internet en rechtsstaat’. Er worden vier afstudeerprijzen en een publieksprijs uitgereikt. Deze prijzen zijn voor de beste afstudeerscripties van 2018 over internet gerelateerd onderwerpen. De categorieën zijn: internet en economie, internet en recht, internet en maatschappij of geesteswetenschappen en internet en technische wetenschap.

Er zijn twee sprekers, de eerste keynote is van Inge Phillips onder de titel: ‘Het oog van de storm’ Hoe staat de Nederlandse digitale samenleving er voor? Een reflectie op onze rechtsstaat in cyberspace vanuit haar expertise bij de AIVD en vanuit haar huidige positie als directeur Cyber Risk Services team van Deloitte. De tweede is van Bibi van den Berg onder de titel: ‘Licht en duisternis in cyberspace’ Overheden, bedrijven en burgers zijn zich in toenemende mate bewust van de kwetsbaarheden die cyberspace met zich meebrengt. Of toch niet? Aan de hand van het ‘streetlight effect’ zal Van den Berg, hoogleraar Cybersecurity Governance aan de Universiteit Leiden, uitleggen waarom er een bias is geslopen in onze manier van kijken naar cybersecurity, welke dingen we daarmee over het hoofd zien, en waarom dit een probleem is.

Inloop is vanaf 14.30, het programma begint om 15.00 uur.