Trap niet in domeinnaamfraude

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

We krijgen regelmatig meldingen van klanten over verdachte telefoonverkoop van domeinnamen. Bij deze willen wij je hiervoor waarschuwen.

Gerelateerde domeinnamen

Een veelgehoord verhaal is dat mensen worden opgebeld met de claim dat er een partij geïnteresseerd is in een .com-domeinnaam waarvan je de .nl-domeinnaam geregistreerd hebt. Omdat jij de .nl-domeinnaam bezit, heb je eenmalig het recht de .com te registreren voordat de andere partij dit doet. Als je niet betaalt, gaat de .com variant van je bestaande domeinnaam definitief aan je neus voorbij. De werkelijkheid is dat, als er daadwerkelijk een partij geïnteresseerd is in een gerelateerde domeinnaam, zij deze gewoon registreert.

Ook nepfacturen via e-mail

Ook heeft een aantal van onze klanten gemeld dat zij vreemde 'incasso' e-mails ontvingen. Dit soort oplichtingspraktijken komt met enige regelmaat voor. Bovendien meldde SIDN eerder deze maand dat er oplichters actief zijn, die met nepfacturen via e-mail proberen om domeinnaamhouders ongevraagd geld afhandig te maken.

Laat je niet om de tuin leiden

Natuurlijk hoef je niet in te gaan op deze e-mails en telefonische oplichtingspraktijken. Wil je een .com domein aanvragen om er zeker van te zijn dat je er zelf controle over houdt? Dan doe je er goed aan om niet in te gaan op de telefonische aanbiedingen, maar dit domein bij een betrouwbare hostingprovider te bestellen. Natuurlijk bevelen wij van Greenhost… Greenhost aan. Twijfel je over een bepaald aanbod van een derde partij? Neem ook dan gerust contact met ons op.</span>

Voorbeeld van een nepfactuur, ontvangen door een van onze klanten. Oplichtingsemail