Proefjes.nl nu ook offline beschikbaar

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

Als Greenhost houden wij ons bezig met maatschappelijk relevante kwesties zoals duurzaamheid en digitale vrijheid. Wij proberen zelf een actieve bijdrage te leveren aan het maatschappelijk debat. Soms doen we dit binnen Greenhost, bijvoorbeeld via ons boek over digitale veiligheid, en soms doen wij dit in samenwerkingen, zoals via het Greening the Cloud-project. Hiernaast proberen we andere partijen die zich inzetten voor vrijheid, duurzaamheid en cultuur te ondersteunen. Zo sponsoren we een aantal gevestigde of beginnende organisaties of kunstprojecten zoals Free Press Unlimited,  Stichting Viva Las Vega's en The Smell of Data.

Een van onze langstlopende samenwerkingen is met de Stichting Proefjes. Deze stichting wil kinderen op een leuke en leerzame manier kennis laten maken met natuurwetenschappen. Voor leerkrachten worden er workshops gegeven over het doen van proefjes met kinderen en over het lesgeven over wetenschap en techniek. Voor festivals en andere evenementen zijn er interactieve voorstellingen van het Proefjeslab, waarbij kinderen zelf proefjes mogen doen. Sinds een paar weken is er ook sprake van een heus Proefjesboek.

Het Proefjesboek sluit aan op de Kinderboekenweek die dit jaar over natuur, wetenschap en techniek gaat. Het staat vol leuke en spannende proefjes die kinderen vanaf 8 jaar zelf kunnen doen met alledaagse materialen. Met deze proefjes kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met natuurkunde, scheikunde en biologie. De proefjes gaan over vragen als 'Hoe krijg je een gekookt ei in een fles?' en 'Kun je een vierkante zeepbel maken?'. Elk proefje heeft een eenvoudige uitleg, voor kinderen vanaf 8 jaar, en extra uitleg voor kinderen vanaf 12 jaar.

Het boek is gebaseerd op de website Proefjes.nl, wat al jaren met trots door Greenhost wordt gehost. Wij vinden het leuk om te zien dat projecten waar wij bij betrokken zijn of zijn geweest zich verder ontwikkelen. Wij willen Proefjes.nl en schrijver Arno Verweij dan ook van harte feliciteren met hun Proefjesboek en wachten met spanning op de verfilming.

Natuurlijk zorgen wij er in de tussentijd voor dat de proefjes ook online beschikbaar blijven.