TA3M - De lente editie

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

Lokatie: LAG - Eerste Schinkelstraat 14 Amsterdam

Tijd: Maandag 15 April - 19:00

Techno-Activism Third Mondays (TA3M) is een maandelijkse avond gericht op het samenbrengen van techno-activisten, hacktivisten en geïnteresseerden in open en vrije technologie. Door toenemende surveillance op het internet door overheden en bedrijven komen de mogelijkheden voor veilige communicatie en vrije nieuwsgaring steeds verder onder druk te staan. Een groeiende groep individuen wil hier tegenwicht aan bieden en TA3M is de maandelijkse meetup om nieuwe ideeën en tactieken te bespreken.

TA3M is expliciet informeel en open. We nodigen je uit om het proces te hacken, vragen te stellen en kritisch te zijn. Als je ideeën hebt voor toekomstige edities dan horen we dat graag. Ook is er tijdens de TA3M ruimte om je eigen projecten te presenteren tijdens 5 minute lightning talks. Laat ons weten als je hier gebruik van wilt maken.

Deze maand wordt TA3M bij LAG gehouden; het nieuwste HackLab in Amsterdam. LAG is een scrap-computer-shop/hacklab project. Ze geven workshop over privacy, cryptografie en anonimiteit en ze voorzien in toegang tot de middelen om zelf software te maken en of anderszins je digitale dromen te verwezenlijken in samenwerking met anderen.

TA3M is een initiatief van OpenITP uit de VS en wordt tegelijkertijd gehouden in San Francisco, New York, Amsterdam, Madison, Seattle en Boston. TA3M in Amsterdam wordt door Greenhost georganiseerd.