Hacken voor een beter internet - TA3M

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

53ccfb77484051a23222acee4ec9514f.media.300x102]

Dagelijks zetten we ons in om ons netwerk zo goed mogelijk te laten werken zodat uw website online blijft en uw mail bezorgd wordt. Maar een goed netwerk heeft weinig zin als het grote netwerk, internet, niet optimaal functioneert. Daarom besteden Greenhost medewerkers ook een groot deel van hun tijd aan het gezond houden van het internet als geheel. Niet zelden is dit in de avonduren en weekenden en meestal bevinden we ons in goed gezelschap.

Techno-Activism Third Mondays (TA3M) is een maandelijkse avond gericht op het samenbrengen van techno-activisten, hacktivisten en geïnteresseerden in open en vrije technologie. Door toenemende surveillance op het internet door overheden en bedrijven komen de mogelijkheden voor veilige communicatie en vrije nieuwsgaring steeds verder onder druk te staan. Een groeiende groep individuen wil hier tegenwicht aan bieden en TA3M is de maandelijkse meetup om nieuwe ideeën en tactieken te bespreken.

Foto cc 2.0 Niels ten Oever - Free Press Unlimited // Internet Protection Lab

TA3M is een initiatief van OpenITP uit de VS en wordt tegelijkertijd gehouden in San Francisco, New York en Madison. Deze maand was Amsterdam de enige Europese stad die mee deed. Simone Halink van Bits of Freedom sprak over het hackvoorstel van Donner en de weerbarstigheid van justitie om data vrij te geven over hun gebruik van sociale media. Nathan Freitas van de Guardian Project liet ons zien hoe makkelijk het is om je telefoon te beveiligen en zelfs geheel versleuteld te chatten en te bellen.

De medewerkers van Greenhost zullen zich blijven inzetten voor een Open en vrij internet en TA3M wordt een maandelijks terugkerend moment voor iedereen die hierin geïnteresseerd is om mee te praten en te debatteren. De volgende editie is op 15 april in het vers geopende hacklab: LAG in Amsterdam zuid.

Als je op de hoogte wilt blijven dan kan je de Wiki van OpenITP volgen of lid worden van de N-1.cc groep.