Tuktuk tour Amsterdam - Faro

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

Floortje Dessing geeft startschot voor groen avontuur

1 tuktuk - 3500 kilometer – 5 landen – 1 reisjournaliste – 1 hond

Over 40 jaar zal toerisme naar verwachting even vervuilend zijn als de rest van alle industrieën bij elkaar. Tegelijkertijd is reizen naar verre oorden nog nooit zo populair geweest als nu. "De hoogste tijd om groener en socialer te reizen", vindt journaliste Aranka van der Pol. Om aandacht te vragen voor duurzaam reizen vertrekt zij 21 augustus met haar hond op een elektrische tuktuk naar Portugal.

In drie maanden tijd reist Van der Pol met een azuurblauwe tuktuk langs de westkust van Nederland, via België, Frankrijk en Spanje naar Portugal. Onderweg zoekt zij naar groene adresjes en interviewt politici, journalisten, wijnboeren en hoteleigenaren over duurzaamheid. Alle artikelen, video's en weblogs van dit avontuur zijn te vinden op de website Travel2Share.com die bij vertrek wordt gelanceerd.

tuktukduwen

Programmamaakster Floortje Dessing: "Thuis blijven is natuurlijk altijd het beste voor het milieu. Maar als je toch wilt genieten van de diversiteit aan natuur en cultuur is het noodzakelijk dat we bewuster gaan reizen. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door compensatie van CO2-uitstoot via GreenSeat, te logeren in kleinschalige accommodatie of het inhuren van locale gidsen. Daarom ondersteun ik dit initiatief." In samenwerking met Dessing wordt medio 2013 het reisboek naar aanleiding van het avontuur gepubliceerd bij Keff & Dessing Publishing.

"Ik verwacht onderweg bijzondere ontmoetingen en meeslepende verhalen op te doen", vertelt Van der Pol. "De elektrische tuktuk kan 50-80 kilometer rijden voordat deze opgeladen moet worden, waardoor ik regelmatig ergens moet aankloppen om de stekker in het stopcontact te pluggen."

In de koffer: een Fortune cooker, telefoonoplader op zonne-energie, Nomadics slippers, fairtrade kleding van Nukuhiva en de Groene Vakantiegids.

Greenhost sponsort de hosting van de website travel2share.com