27/07 | RePress en Greenhost @ Worm.org

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

Op 27 Juli zullen we een presentatie houden in Rotterdam bij Worm.org over ons RePress project. De presentatie is onderdeel van een nieuwe serie van Worm over manieren om je eigen data te beheersen en te managen.

RePress werd begin 2012 gelanceerd en had direct veel succes. Het is een plugin die eigenaren van WordPress websites in staat stelt om zelf een proxy op te zetten. Hiermee kunnen ze dan zelf om een blokkade van een website heen en anderen deze mogelijkheid bieden.

Onlangs heeft de plugin weer veel aandacht verkregen door een gerechtelijke uitspraak op verzoek van Stichting BREIN. Als voorbeeld van de werking van de plugin hadden we op de website http://all4xs.net gelinked naar The Piratebay; een website die voor het grootste gedeelte van de Nederlandse bevolking gecensureerd is van overheidswege. In een ex-parte veroordeling heeft BREIN ons gedwongen deze link offline te halen.

Op 27 Juli zullen we vertellen over de werking van de plugin, het idee erachter en de huidige stand van zaken rond de rechtszaken in zoverre dat mogelijk is.