Ex-parte vordering BREIN: Proxy offline

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

Op bevel van de Voorzieningenrechter is de reverse-proxy naar de 'Pirate Bay' op de website van ALL4XS.NET momenteel offline. Het bevel is uitgevaardigd na een procedure die is gestart door Stichting Brein.

De webhoster Greenhost heeft op vrijdagmiddag, 6 juli 2012, van de rechtbank Den Haag het bevel ontvangen om de reverse proxy offline te halen en all4xs.net heeft daaraan gehoor gegeven.

Deze rechterlijke beschikking heeft plaatsgevonden ex parte, dus zonder wederhoor van de betrokken hoster of aanbieder van de proxy-dienst. Het verbaast Greenhost dat Stichting Brein aan haar verzoek om een concrete auteursrechtelijke inbreuk aan te wijzen op de site, is voorbijgegaan.

Wij zullen na het weekeinde met een verdere inhoudelijke reactie komen en ons beraden op de vraag of er juridische vervolgstappen van onze zijde moeten worden genomen.

Voor torrent searches verwijzen wij u door naar Google