Maak het web duurzaam!

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

Na een tijdje zou je het haast vergeten dat je website duurzaam gehost wordt. De site draait immers als een zonnetje, je mail komt binnen en wordt verstuurd, maar ooit heb je een keuze gemaakt om dit alles door een groene hoster te laten doen. Voor sommige van onze klanten is het alweer zo lang geleden dat ze besloten hebben om hun website en e-mail duurzaam te maken, dat het misschien zelfs vanzelfsprekend lijkt een groene site te hebben.

Jammer genoeg is dat het niet. Als je The Greenweb Foundation mag geloven is nog geen 10% van de websites duurzaam. Om dit getal omhoog te krijgen hopen we dat al onze klanten ook actief willen uitdragen dat hun website duurzaam gehost wordt. Greenhost host veel ideeƫle en groene initiatieven. Deze websites doen er uiteraard goed aan hun bezoekers te laten zien dat de inhoud van hun website op een duurzame manier online wordt gehouden.

We hebben een brede reeks variaties op ons logo gemaakt die je kunt gebruiken om de bezoekers van je website te laten zien dat je geeft om duurzaamheid. Bekijk de banners hier. Mocht een banner te veel de vormgeving van je website opbreken, dan kun je uiteraard ook alleen een tekst toevoegen dat de website groen gehost is.

Als je wilt linken naar ons ivm ons duurzame diensten dan graag direct naar deze pagina: /about-us/betrokken/

Wil je wel weten of een site groen is dan kun je dit heel makkelijk uitzoeken via de website cleanbits.net. Vervolgens kan je zelfs de hoster waar de site staat vragen groen te worden, of de websitebeheerder voorstellen te verhuizen naar een reeds bestaande groene hoster.