Discussie avond met E. Morozov

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

Free Press Unlimited organiseert op 22 juni een discussie over de donkere kanten van internet met Evgeny Morozov - schrijver van The Net Delusion. Greenhost zal ook aanwezig zijn om het boek Basic Internet Security te promoten en vragen van bezoekers te beantwoorden over hoe je zelf kan bijdragen aan een veiliger internet.

Het onbegrensd en wereldwijd promoten van internetvrijheid is naïef en hypocriet.' Volgens Evgeny Morozov laten met name Westerse overheden en NGO's zich verblinden door het geloof dat het internet automatisch revoluties teweeg brengt. 'Zij zien niet dat autoritaire regimes van hetzelfde internet gebruik maken om dissidenten op te sporen en kritische geluiden te smoren. Dit Westerse 'cyberutopisme' is helemaal ongeloofwaardig zolang de Westerse export van censuur-software naar repressieve landen voortduurt', aldus Morozov.

Lees meer en meld je aan op de website van Free Press Unlimited