Nu.nl kan het milieu nog beter sparen

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

Mike Baird - Creative Commons

Nu.nl presenteerde gisteren trots de resultaten van rondgang langs twee energie aanbieders en de organisatie Milieu Centraal. Onder de kop 'Computergebruiker kan veel energie besparen' gaat Nu.nl in op de resultaten die afgelopen maandag bekend werden gemaakt door Spamfighter: een van de conclusies: 40% van de computer gebruikers doet hun computer na gebruik niet uit. De voornaamste reden hiervoor is dat het opstarten te lang duurt. Daarnaast laten veel downloaders hun computer de hele nacht aan staan.

Greenhost steunt volledig de pogingen van deze bedrijven om meer aandacht te vragen voor het verspillen van energie. Doch, nog beter is om de energie die we toch gebruiken groene energie te laten zijn. Groene energie kan je ook beter niet verspillen, maar ze gaat tenminste niet ten koste van onvervangbare grondstoffen. En dat geldt niet alleen voor de computer in de kinderkamer die men wel eens vergeet uit te zetten, maar ook voor de servers waarop de websites draaien van nu.nl en die grote energie leveranciers. Het is geen optie om die servers uit te zetten om energie te besparen, dus het is des te belangrijker dat de stroom die ze gebruiken groen is.

Het is al dubieus dat deze bedrijven hun best doen om grijze stroom te blijven promoten en demissionair minister Verhoeven vandaag besloten heeft daar in mee te gaan. Maar dat ook nog eens de websites zelf ook draaien op vervuilende computers die gebruik maken van kolen en gas maakt het wel een erg doorzichtig geval van greenwash. De oproep aan u om aan het milieu te denken wordt  mede mogelijk gemaakt door het verbranden van fossiele brandstoffen. Greenhost hoopt spoedig een hostingaanvraag van alle drie de bedrijven tegemoet te mogen zien om daad bij woord te voegen en zullen u daar dan zeker van de hoogte stellen zodra dat gebeurt.