Greenhost en Press Now samen op tegen internetcensuur

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

Persbericht – Press Now, Greenhost

Greenhost gaat Press Now sponsoren met hosting en advies over privacy en veiligheid online. Press Now is een NGO die zich inzet voor onafhankelijke media in conflictgebieden en repressieve landen. Greenhost en Press Now denken samen na over hoe Press Now nieuwe mediatechnologie op een veilige en effectieve manier kan inzetten bij haar projecten. Met ingang van 3 mei wordt ook de nieuwe website van Press Now gehost door Greenhost. De website van het Press Now project Radio Dabanga is al bij Greenhost ondergebracht.

Greenhost is al tien jaar dé groene hostingprovider. Greenhost gebruikt energiebesparende technologie en plaatst zijn servers in een gecertificeerd duurzaam datacenter. Greenhost heeft sinds zijn oprichting het internetlandschap zien veranderen. Lonneke van der Velden van Greenhost: 'Het internet als vrije ruimte is aan steeds meer beperkingen onderhevig, door de groeiende invloed van grote bedrijven of de inmenging van overheden. Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent inmiddels ook dat we steeds meer rekening houden met digitale rechten en vrijheden.'

Press Now is heel blij met de nieuwe samenwerking. Else Lenselink: 'Voor ons en onze partners is het internet van vitaal belang, maar zeker niet zonder risico. Zowel journalisten als lezers moeten websites op een veilige manier kunnen gebruiken. Hun privé-gegevens moeten privé blijven, daarnaast is het belangrijk voor ons om onze websites zelf effectief te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Greenhost is een excellente partner op dit gebied.'

In het najaar van dit jaar organiseren Press Now en Greenhost samen een debat over de implicaties van nieuwe media voor de journalistieke praktijk in conflictlanden.

Op 3 mei aanstaande organiseert Press Now de Avond van de Persvrijheid. Vanaf 19.30 is iedereen is welkom in het Compagnietheater Amsterdam. Vier internationale journalisten vertellen het verhaal achter de publicaties waarmee zij in de problemen zijn geraakt. Aankomende Nederlandse journalisten bevragen hen tijdens deze bijzondere ontmoeting tussen jong en ervaren, tussen Nederland en de rest van de wereld. Tevens zijn er expertmeetings voor journalisten, waaronder een sessie over de 'Blogosphere' en de mogelijkheden en beperkingen van het internet voor persvrijheid.

Press Now is een NGO de werkt aan de ontwikkeling van onafhankelijke media daar waar deze het hardst nodig is: in conflictgebieden, in repressieve landen, en in landen die op weg zijn naar een democratie. Zodat ook daar informatie vrij toegankelijk is en de stemmen van alle mensen gehoord kunnen worden.

Greenhost was de wegbereider op het gebied van duurzame webhosting. Greenhost blijft innovatie koppelen aan maatschappelijk relevante kwesties en zet zich in voor digitale rechten en vrijheden. Greenhost ondersteunt organisaties die zich hard maken voor persvrijheid, duurzaamheid en cultuur.