Green Office Initiative

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

Greenhost maakt onderdeel uit van The Green Office initiative. The Green Office initiative is een open initiatief van Ricoh om in samenwerking met vooraanstaande marktpartijen het MKB met kennis en productadvies te ondersteunen in het gelijktijdig realiseren van financiƫle en ecologische besparingen in kantoorautomatisering. Als actieve partners zijn Greenhost, Greenchoice, Energiechannel en MVO Nederland aan het portal verbonden. Het initiatief wordt ondersteund door Groene-It.

Het initiatief is erop gericht om zowel resellers als eindgebruikers met praktische adviezen te helpen om het kantoor duurzamer te maken en tegelijk kosten te besparen door middel van tips en oplossingen. Uit een onderzoek van Ricoh bleek dat veel bedrijven in het MKB geĆÆnteresseerd zijn in duurzame producten, maar dat concrete informatie om dit te realiseren niet of nauwelijks voorhanden was.

Op het portal wordt u als eindgebruiker bewust gemaakt over de voordelen van "het groene kantoor"en welke oplossingen Ricoh en haar partners hiervoor bieden. U kunt als bezoeker een vragenlijst invullen over je kantooroppervlakte en gebruik van energie, computers en printers. Vervolgens krijg je een overzicht waarin duidelijk wordt gemaakt waar je milieubesparingen kan behalen, en dus kosten kan besparen.

Voor meer informatie: The Green office initiative