Greenhost sponsort concertzender.nl

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

Sinds 1 november 2009 is de concertzender geen onderdeel meer van de Nederlandse Publieke Omroep. Daardoor kan de concertzender ook geen gebruik meer maken van de digitale faciliteiten van het NPO. Greenhost vindt de Concertzender waardevol voor het culturele landschap. De concertzender staat sinds 1982 garant voor een opmerkelijke en eigenwijze programmering, zendt non-stop uit, en wordt volledig gedraaid door vrijwilligers. Greenhost heeft daarom besloten concertzender.nl te sponsoren.

Toen de Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep liet weten dat de Concertzender niet meer zou passen in het bestel van de publieke omroep 'waar toegankelijkheid en herkenbaarheid tegenwoordig zo in de smaak zijn' en waar 'vooral om luistercijfers' gestreden wordt, leidde dit aanvankelijk nog tot politiek protest. Plasterk schaarde zich echter achter het besluit van de Raad voor Bestuur: De publieke omroep heeft volgens Plasterk geen verplichting om 'alles te doen wat commercieel niet interessant is' (NRC Handelsblad, 18 september 2009).

Greenhost vindt 'alles wat commercieel niet interessant is' nogal een beperkte omschrijving van een radiozender die welliswaar een divers aanbod heeft, maar door een uiterst professioneel team van muziekkenners gerund wordt.

De concertzender heeft voorlopig een doorstart kunnen maken met behulp van studio & ontmoetingscentrum Muzyq, radio Salto, en Greenhost, maar zoekt nog uit alle macht steeds donateurs.

Greenhost host het streaming platform, de radio-on-demand en websiteplatform en maakt het daardoor mede mogelijk dat alle opnamen via internet te beluisteren blijven. Greenhost en de Concertzender werken al lange tijd samen op gebied van bij de ontwikkeling van streaming en muziekdistributie diensten. Deze goede samenwerking is nu verder uitgebreid met hosting faciliteiten.