Duurzame Dinsdag

NB: deze blog post is redelijk oud

We hebben sinds dit artikel een nieuwe website gekregen. Wellicht ziet dit artikel er daarom niet zo uit zoals je zou verwachten.

Als je denkt dat deze pagina erg nuttig is, en hij er niet mooi uit ziet of niet goed functioneert, neem dan contact met ons op.

Greenhost heeft de eerste prijs gewonnen voor het beste duurzame project op duurzame dinsdag. Met het project  "Virale campagne over groener internet" willen we onder de aandacht brengen hoe vervuilend internet eigenlijk is, dit door middel van een website met filmpjes en cartoons  die op ludieke wijze de energieverspilling aan het licht brengt in de ICT. Dit is het oordeel van de jury:

Internet - en dan niet alleen het pc-gebruik van de consument, maar met name de grootschalige opslag van data op servers - kost enorm veel energie. Met de verwachte stijging in het gebruik van internet zal dit een van de grootste energieslurpers binnen de samenleving worden, vergelijkbaar met het wegvervoer. Het is al een tijd geleden dat de discussie opkwam om minder papier te verbruiken bij het printen. E-mails en documenten worden niet meer geprint, maar opgeslagen, op de eigen computers of op servers. Dat deze opslag ook energie kost en daarom nadelig is voor het milieu wordt daarbij gemakshalve vergeten. Bewustzijn van de noodzaak van een groenere ICT is volgens de jury dan ook een must.

Het project is ingediend samen met Jasmijn Snoijink en John Treffer (filmmaker). We gaan de prijs gebruiken om het idee verder te ontwikkelen en uit te voeren. Hieronder alvast wat stills uit het filmpje dat we al gemaakt hebben (het filmpje zit nu in de postproductie.)