Auteur: Douwe

Categorieën: Greenhost, Privacy

Verklaring voor en Vrij en Open Internet

Greenhost staat voor een Vrij en Open Internet. De laatste paar maanden hebben we een reeks wetsvoorstellen en uitspraken van rechters over ons heen gehad die stuk voor stuk dreigen het internet te beschadigen. We verzetten ons tegen de meeste van deze bedreigingen omdat we geloven dat het net zo open en vrij als mogelijk moet blijven. Zo doen we niet mee aan de bewaarplicht en loggen geen emailverkeer, verzetten we ons tegen ACTA door onder andere de actiewebsite Geenacta.nl te sponsoren en we maken ons sterk tegen censuur op het net door een proxy te hosten en een plugin voor WordPress te maken tegen censuur..

 

Echter, we krijgen er ook een beetje genoeg van om steeds in de verdediging te zitten. Daarom ondertekende Greenhost samen met vele andere organisaties onderstaande verklaring voor een Vrij en Open Internet en we roepen al onze klanten en relaties op om hetzelfde te doen.

Net zoals veel van onze klanten is het Internet ons werk en brood. Het brengt ons een mate van inzicht en vooruitgang waar we ons nog dagelijks over verbazen. Deze schatkamer van ideeën en innovatie moet beschermd worden tegen eenzijdige en restrictieve wetgeving.