Auteur: Douwe

Categorieën: Partners

VersSpreken wint European Podcast Award!

Afgelopen week kreeg Versspreken te horen dat ze winnaar waren van de European Podcast Awards. Na maanden van mooie uitzendingen maken en hard lobbyen voor stemmen krijgen ze dan eindelijk dat felbegeerde beeldje en nieuwe opname apparatuur.

VerSpreken is een Podcast die sinds November 2009 uitzendingen maakt over en met poëzie. Ze bespreken dan met een aantal gasten een gedicht, bekijken het van verschillende kanten en voegen zo verschillende lezingen en interpretaties aan het gedicht toe. Het idee kwam destijds overgewaaid van de andere kant van de grote plas waar PoemTalk al een tijdje bezig was. In Nederland werd het verder uitgebreid door Matthijs Ponte en Joost Baars, beiden verbonden aan het Amsterdamse poëzie-podium Perdu.

Namens alle medewerkers van Greenhost van harte gefeliciteerd! We hopen jullie nog vele jaren naar nieuwe uitzendingen te mogen luisteren en deze te hosten op onze servers.