Verstoring dienstverlening 12 februari opgelost

 

Als gevolg van een storing ontstaan in een van onze switches in ons datacenter is ons gehele netwerk in Amsterdam onbereikbaar geweest tussen ongeveer 15:15 en 16:30.

Momenteel zijn de netwerkproblemen verholpen, echter heeft de onbereikbaarheid van de netwerkverbinding voor andere problemen gezorgd.

Email
Tijdens de storing kwamen emails niet aan. Het verzenden van emails was niet mogelijk, onze ontvangende emailservers waren niet bereikbaar. Momenteel zijn beiden weer online, het kan echter nog een tijdje moeilijk bereikbaar zijn omdat alle emails uit afgelopen periode nog verwerkt moeten worden en dit voor vertraging zorgt.

Verzendende emailservers zijn in de regel zo ingesteld dat ze tussen de 24 uur en 4 dagen zullen blijven proberen wanneer ze geen verbinding kunnen maken, we verwachten dus dat alle email verzonden in deze periode, met een vertraging, alsnog op onze servers afgeleverd zal worden.

Shared hosting
We zijn momenteel hard bezig met het weer online brengen van ons gedeelde hosting platform, we verwachten de verschillende servers, en daarmee websites, in het komende uur weer online te brengen.

VPS
Vanwege mogelijke problemen met de netwerk storage moeten wij alle VPS-en preventief herstarten. Momenteel is daarom ook toegang tot de VPS beheer onderdelen binnen het Cosmos Service Center beperkt voor klanten.


Update 17:40
Momenteel is twee derde van onze shared webhosting weer bereikbaar, we verwachten het laatste deel voor 18:00 ook weer bereikbaar te kunnen maken.


Update 18:10
We zijn momenteel wat laatste problemen aan het oplossen maar het overgrote merendeel van de diensten zou inmiddels weer bereikbaar moeten zijn.


Update 18:30
Alle diensten zouden weer volledig moeten werken. Mocht je momenteel nog problemen ervaren dan horen we dat graag (enkele vertraagde emails zijn nog te verwachten).

We zullen morgen een “Reason For Outage” posten waarin we zullen aangeven wat er is mis gegaan.


De Reason for Outage is inmiddels op ons blog te vinden.

De storing is inmiddels verholpen.

Type : Storingsmelding
Gemeld op 2018-02-12