WordPress-website geschikt maken

 

Deze handleiding is het vervolg op de algemene TLS versleuteling handleiding: https://greenhost.nl/helpdesk/website/lets-encrypt-instellen/aanzetten-bij-bestaande-website/

In deze handleiding beschrijven we hoe je de links naar bestanden op je WordPress-website automatisch kunt omzetten naar relatieve (‘//’) links, om ervoor te zorgen dat het groene slotje in je adresbalk komt te staan. Hiervoor raden wij het gebruik van de WordPress plugin Better Search Replace aan.

Zorg ervoor dat je eerst het subdomein hebt gecontroleerd en TLS hebt aangezet, dit is stap 1 en 2 van deze handleiding.

Volg de volgende stappen om de links naar alle elementen van je website te herschrijven zodat ze werken met https:
1. Maak een backup van je database

2. Log in op je WordPress-website

3. Ga naar Plugins en download de plugin ‘Better Search Replace’

4. Installeer en activeer de plugin ‘Better Search Replace’

5. Ga in het menu naar ‘Hulpmiddelen’ en klik op ‘Better Search Replace’

6. Vul de volgende gegevens in:
search for: http:\/\/JOUWDOMEIN.NL (bijvoorbeeld http:\/\/greenblog.nl)
replace with: \/\/JOUWDOMEIN.NL (bijvoorbeeld \/\/greenblog.nl)
selecteer alle tables
selecteer case-sensitive
controleer of ‘Run as dry run?’ geselecteerd is. Als je deze aan laat staat krijg je alleen een overzicht te zien van de regels die omgezet moeten worden. Wanneer je deze niet selecteert worden de regels gelijk allemaal omgezet.

better-search-replace-screenshot

7. Bezoek vervolgens je website via https:// (bijvoorbeeld https://greenblog.nl) en controleer of de website nog naar behoren functioneert. Controleer of je in de adresbalk een groen slotje ziet, dit geeft aan dat de verbinding met je website versleuteld en veilig is.
Mocht er een oranje slotje zichtbaar zijn, klik dan hierop om te zien welke onderdeel van je website nog niet over TLS gaat. Afbeeldingen die extern staan worden niet meegenomen bij het omzetten naar https://. Het kan dus zijn dat je een oranje slotje te zien krijgt omdat externe afbeeldingen niet over een beveiligde verbinding verzonden worden.

8. Ga vervolgens binnen je WordPress-website naar ‘Instellingen’ en vervang het WordPress-adres en Siteadres van ‘http://…’ naar ‘https://…’, bijvoorbeeld http://greenblog.nl naar https://greenblog.nl.

9. Ga terug naar het Cosmos Service Centrum, Hosting > TLS instellingen en selecteer bij het juiste (sub)domein ‘Forceer TLS’. Alle bezoekers van je website worden nu automatisch via de beveiligde TLS verbinding naar van je website gestuurd.

 

 

directe link: https://greenhost.nl/helpdesk/website/lets-encrypt-instellen/wordpress-website-geschikt-maken/