Nameservers

 
Wanneer u een domein bij ons registreert verwijzen de nameservers standaard naar Greenhost. Via het Cosmos Service Centre kunt u gemakkelijk de nameservers van uw domein aanpassen en verwijzen naar de nameservers van uw keuze.

Nameservers aanpassen

Log in op het service center met uw webmaster-account en ga naar ‘Hosting’ -> ‘DNS’ -> sub-tabblad ‘Nameservers’. U kunt hier enkel de nameservernamen invullen, ip-adressen zijn niet noodzakelijk. Als u de nameservers weer standaard wilt laten verwijzen naar die van Greenhost, klik dan op de knop ‘Standaardwaarden’. Vergeet niet de nieuwe configuratie op te slaan.

Nameservers herstellen

Als u per ongeluk de nameservers heeft aangepast of de verwijzing naar externe nameservers niet meer nodig heeft en die van Greenhost wilt gebruiken, hoeft u dit niet handmatig te herstellen. U kunt de knop “Nameservers herstellen” gebruiken om de standaard Greenhost-nameservers opnieuw te configureren.

Let op:

– het kan tot 48 uur duren voordat de aanpassingen actief worden
– het voordeel van het aanpassen van de nameservers is dat de DNS record bij een andere hoster actief wordt
– bedenk dus ook dat als er problemen zijn met (de bereikbaarheid van) uw domeinaam, u niet gebruik kan maken van onze service. U moet dan bij de hoster zijn waar de nameservers naar verwijzen