Domeinverwijzingen

 
Het doorverwijzen van een domeinnaam naar een (extern gehoste) website of webadres kan ingesteld worden in het Cosmos Service Centre. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u meerdere domeinnamen heeft geclaimd en u uw bezoekers bij de domeinnaam wilt krijgen waaronder de website draait. Dat is praktischer dan onder elke domeinnaam dezelfde website te zetten. De meest simpele en overzichtelijke manier is dan ook het gebruik van domeinverwijzingen.

Domeinverwijzing aanmaken

Wanneer u als webmaster bent ingelogd in het Cosmos Service Centre kunt u onder het tabblad ‘Hosting’ een domeinverwijzing aanmaken. Selecteer de juiste domeinnaam in het drop down menu en navigeer naar ‘Domeinverwijzingen’ in het menu links onder. Daar kunt u onder het tabblad ‘Overzicht’ de URL invullen waarnaar u het geselecteerde domein wilt laten doorverwijzen. Gebruik bij het invullen van de URL het format http://uwanderedomein.nl. Klik vervolgens op de blauwe knop ‘Verwijs door’.

Domeinbeheer - Domeinverwijzingen overzicht

Domeinverwijzingen aanpassen

Onder het tabblad ‘Geavanceerd’ staat een overzicht van de bestaande domeinverwijzingen. De verwijzing van het ‘www.’ subdomein naar het hoofddomein staat standaard ingesteld. U kunt een domeinverwijzing die u heeft aangemaakt veranderen door op een URL te klikken en deze naar wens aan te passen.

Domeinverwijzingen ongedaan maken

Om een domeinverwijzing ongedaan te maken, verwijdert u eerst de bestaande verwijzingen door te klikken op het vuilnisbak-icoon naast de betreffende domeinverwijzingen. Vervolgens is het van belang dat u het ‘@’ subdomein weer aanmaakt onder ‘Subdomeinen’ in het menu links onder. Ten slotte gaat u onder ‘Domeinverwijzingen’ naar het sub tabblad ‘Geavanceerd’ en maakt u de verwijzing van ‘www’ weer aan. Bij het opnieuw aanmaken van de ‘www’ domeinverwijzing vult u ‘www’ in als het subdomein en de ‘@’ als bestemming. Ter informatie, het ‘@’ teken staat voor het hoofddomein zonder subdomein voorvoegsel (niet http://subdomein.uwdomein.nl, maar gewoon http://uwdomein.nl).

Domeinbeheer - Domeinverwijzingen Geavanceerd

Server alias

Voor multisite oplossingen kan het nodig zijn dat u meerdere domeinnamen wilt doorverwijzen naar één website en dat de URLs die bezoekers in de browserbalk invullen blijven staan. Als u zich in deze situatie herkent, dan kunt u ons per mail vragen om een Server alias in te stellen.

https://greenhost.nl/helpdesk/website/domeinbeheer/domeinverwijzingen-aanmaken/