Database exporteren [PHPmyAdmin]

 
Wij moedigen u aan om op regelmatige basis back-ups te maken van uw databases. Alleen op die manier bent u verzekerd van de juiste databases op het onverwachte moment dat u deze nodig heeft. Wij draaien elke dag back-ups van alle databases, maar we bieden geen garantie op volledigheid of beschikbaarheid ervan. Via PHPmyAdmin heeft u de mogelijkheid om back-ups van uw databases te exporteren en te importeren. Hieronder ziet u hoe u een database kunt exporteren.

Database Exporteren

U kunt back-ups van databases aanmaken op het tabblad ‘Export’. U kunt ervoor kiezen de database 1 op 1 te exporteren, maar zeker bij grotere databases is het verstandig de database-tabellen door PHPmyAdmin te laten comprimeren alvorens ze te downloaden. Dit scheelt enorm in de grootte en download-tijd.

Kiezen voor gecomprimeerde back-up

Wij raden aan om bij het exporteren te kiezen voor ‘Export Method: Custom’ en onder ‘Output:’ te kiezen voor ‘Compression: gzipped’.

Voordat u de database gaat exporteren is het aan te raden de compressie aan te zetten

Voordat u de database gaat exporteren is het aan te raden de compressie aan te zetten

Bestand opslaan op gewenste locatie

Er is geen andere aanpassingen nodig voor een goede back-up. U kunt dus na het kiezen voor gzip als compressie meteen naar beneden door-scrollen om de download te starten door op de knop ‘Go’ te klikken. U krijgt daarop standaard een pop-up met de vraag of u het bestand meteen wilt openen of liever bewaard. Kies voor het bewaren van de back-up. Sluit de browser niet voordat de back-up in zijn geheel is gedownload.

Let op! zolang de download bezig is moet de browser open blijven staan!
Het downloaden kan heel lang duren voor sites met veel plugins, een webshop of een lange geschiedenis.

Sluit uw browser niet zolang de download bezig is! Dit kan soms erg lang duren

Sluit uw browser niet zolang de download bezig is: Dit kan soms erg lang duren!

 

link: https://greenhost.nl/helpdesk/website/databasebeheer/export-via-phpmyadmin/