Database aanmaken

 
Bij gebruik van de Auto-installer in ons Service Centre wordt er automatisch een database aangemaakt. Als u eigen website-software installeert of handmatig een CMS-pakket als WordPress, Joomla of Typo3 wilt u gebruiken is het vaak nodig om een database aan te maken. Hieronder staat hoe u dit eenvoudig kunt doen.

Een ‘+ Nieuwe database’ aanmaken

Het aanmaken van een database doet u door boven het overzichtstabel met alle databases op de blauwe knop ‘+ Nieuwe database’ te klikken. U laat daarmee een submenu verschijnen.  Daarin wordt u gevraagd een ‘Postfix’ te geven, oftewel een label waarmee de databasenaam begint en waarme u makkelijker de databases van elkaar kunt onderscheiden. De databases krijgen om veiligheidsredenen standaard nieuwe logingegevens en worden verspreid over verschillende databaseservers aangemaakt.

Zodra u op de blauwe knop '+ Nieuwe database' klikt kunt u een label toevoegen, of meteen klikken op 'Maak aan'.

Zodra u op de blauwe knop ‘+ Nieuwe database’ klikt kunt u een label toevoegen, of meteen klikken op ‘Maak aan’.

 

Foutmelding: ‘Maximum aantal databases is bereikt’

Als de “Nieuwe database’-knop lichtblauw en plat oogt is dit een teken dat u het maximaal aantal databases van uw hostingpakket heeft bereikt. Er verschijnt met het klikken op de knop dan ook de melding ‘Maximum aantal databases is bereikt’. Er wordt al voor gewaarschuwd middels een rode teller/aantal button naast het paginahoofd ‘Databases’ direct boven de blauwe knop. Als u niet de mogelijkheid heeft om ruimte vrij te maken, omdat alle databases in  gebruik zijn kunt u contact opnemen met de helpdesk om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

De foutmelding als u geen databases meer mag aanmaken.

De foutmelding als u geen databases meer mag aanmaken.