Fileserver back-ups

 
We maken dagelijks back-ups van de aanwezige bestanden op uw hostingpaketten. De back-ups worden in het Service Centre aangeboden per domeinnaam.

Beschikbaarheid

Back-ups worden elke nacht gemaakt, en zijn over het algemeen de volgende ochtend direct beschikbaar. De back-ups worden in de regel tot 12 dagen terug allemaal bewaard en daarna in steeds grotere tijdsintervallen enkele backups tot maximaal 2 maanden terug.

Let op: de beschikbaarheid van deze extra service is afhankelijk van vele factoren, wij kunnen daarom geen garantie hierop bieden.

Downloaden

menu-zijbalk backup

Menu zijbalk

U vindt de back-ups van de hostingdata in ons Service Centre onder Hosting -> Back-up.

Door middel van de dropdown-menu’s selecteert u de gewenste domeinnaam en back-up. Na het selecteren van domeinnaam en de datum van de back-up kunt u klikken op de blauwe knop ‘Back-up downloaden’. In de meeste gevallen vraagt uw browser via een pop-up of u het gecomprimeerde bestand wilt openen of wilt downloaden.

Openen

De download is in ‘tar.gz’-formaat De meeste moderne computers zijn prima in staat deze back-up-bestanden voor u te openen. Mocht u toch tegen problemen aanlopen dan kunt u dit programma downloaden om het bestand te openen.

Uploaden

Nadat u het bestand heeft gedownload en op uw computer heeft uitgepakt kunt u de uitgepakte bestanden weer bij ons uploaden. Zonodig vindt u hier een handleiding over het gebruik van filezilla.

 

Best practice: controleer de backup-download

We streven er te allen tijde naar de back-ups te maken en beschikbaar te stellen. Wij adviseren wel om voordat u grote werkzaamheden of upgrades aan uw website uitvoert, te controleren of de backup aan uw verwachtingen voldoet of zelf een verse back-up te maken. U voorkomt hiermee teleurstellingen en veel extra werk voor het geval de back-up niet beschikbaar, onvolledig of beschadigd blijkt te zijn.

Inhoud

De back-ups bevatten de webroots van de domeinnaam (de ‘DEFAULT’-map), alle via het Service Centre aangemaakte subdomeinen en eventuele handmatig geplaatste mappen en bestanden binnen de domeinnaammap.

domeinen backups2

Downloadscherm voor fileserver-backups