Database back-ups

 
We maken dagelijks back-ups van alle MySQL-databases. De back-ups worden in het Service Centre aangeboden per database.

Beschikbaarheid

Back-ups worden elke nacht gemaakt, en zijn over het algemeen de volgende ochtend direct beschikbaar. De back-ups worden in de regel tot 12 dagen terug allemaal bewaard en daarna in steeds grotere tijdsintervallen enkele back-ups tot maximaal 2 maanden terug.

Let op: de beschikbaarheid van deze extra service is afhankelijk van vele factoren en wij kunnen hier daarom geen garantie op bieden.

Downloaden

U vindt deze back-ups in ons Service Centre onder ‘Hosting’ -> ‘MySQL Databases’ op het tabblad ‘Downloads’. Hier ziet u een lijst van uw bestaande databases met aan het rechter eind van elke regel een dropdown-menu voor het selecteren van de gewenste beschikbare back-up.

U krijgt in het dropdown-menu de back-ups te zien van de vorige dag tot bijna twee maanden terug, op basis van beschikbaarheid. Na het selecteren van de gewenste back-up klikt u op de blauwe knop er rechts naast om de download te starten.

Openen

In de meeste gevallen vraagt uw browser via een pop-up of u het gecomprimeerde bestand wilt openen of wilt downloaden.¬†De download is in ‘tar.gz’-formaat. De meeste moderne computers zijn prima in staat deze back-up-bestanden voor u te openen. Mocht u toch tegen problemen aanlopen dan kunt u dit programma¬†downloaden om het bestand te openen.

Best practice: controleer de backup-download

We streven er te allen tijde naar de back-ups te maken en beschikbaar te stellen. Wij adviseren wel om voordat u grote werkzaamheden of upgrades aan uw website uitvoert, te controleren of de backup aan uw verwachtingen voldoet of zelf een verse back-up te maken. U voorkomt hiermee teleurstellingen en veel extra werk voor het geval de back-up niet beschikbaar, onvolledig of beschadigd blijkt te zijn.

Inhoud

De back-ups bevatten bevatten de volledige, gecomprimeerde inhoud van de geselecteerde MySQL-database.

database-backups

Het tabblad ‘Backups’ onder het menu ‘MySQL Databases’