WordPress installeren

 

Voordat u begint: verwijst de DNS naar onze servers?

Het is helaas niet mogelijk de WordPress-installer te gebruiken als het A-record in de DNS van de domeinnaam niet verwijst naar de locatie waar u op wilt installeren. Dit staat WordPress niet toe. Als u een domeinnaam heeft die (nog) niet bij ons is geregistreerd en de WordPress-installer wilt gebruiken, kijk dan eerst even na of u de juiste DNS-verwijzing heeft ingesteld voor de (sub-)domeinnaam naar keuze.

Ga naar de “WordPress Installatie”-pagina

Log in met uw webmaster-account in het Cosmos Service Centre en ga naar “WordPress Installatie” onder Hosting → Pakket-instellingen.

Kies de doelmap voor de installatie en vul beheerdersadres in

Als u uw website op het hoofddomein wilt plaatsen hoeft u alleen een werkend e-mailadres in te vullen. Klik op “Doorgaan” om de installatie te starten.

Als u uw site op een subdomein of in een aparte folder wilt plaatsen kunt u via het dropdown-menu een van de bestaande subdomeinen kiezen of een specifieke submap invullen. “@” staat voor het hoofddomein.

Gefeliciteerd! Uw pakket is geïnstalleerd

Met het installeren wordt een MySQL-database aangemaakt die ook te benaderen zal zijn via het Service Centre. Tevens wordt in uw doelmap WordPress geïnstalleerd. Als er geen complicaties zijn, is uw WordPress-pakket binnen enkele ogenblikken klaar. Bij de melding dat de installatie gereed is, vindt u een link naar uw nieuwe WordPress-site. Mocht er iets niet goed gaan bij het installeren, check dan eerst of u dit kunt oplossen aan de hand van de ‘Auto Installer FAQ’. Mocht dit niet baten neem dan contact met ons op.

Afronden van de WordPress-installatie

Als u op de link klikt die bij het afronden van de installatie door ons wordt gegeven komt u op een pagina terecht waar u eerst kunt aangeven onder welke taal de installatie moet worden klaargezet. Als u uw keuze heeft gemaakt komt u daarna op een pagina waar u nog enkele gegevens dient in te vullen om de installatie volledig af te ronden. Deze gegevens zijn: een website-titel, gebruikersnaam voor de administrator (om beter bestand te zijn tegen hackers liefst iets anders dan ‘admin’!) een lang wachtwoord of wachtzin en het e-mailadres dat u al een keer heeft ingevuld. U kunt optioneel aanvinken dat zoekmachines de site nog niet mogen indexeren (wat handig kan zijn als uw site voorlopig in ontwikkeling is).

Inloggen op uw WordPress-installatie

Het inlogadres voor uw WordPress-site is standaard het adres waarop u WordPress heeft geïnstalleerd met als submap “/wp-admin/” (voorbeeld: http://uw.wordpress.nl/wp-admin/). Als u inlogt komt u terecht op de Dashboard-omgeving en kunt u beginnen aan het bouwen van uw WordPress-site.

Wij raden aan de Codex van WordPress bij de hand te houden als gebruikshandleiding: codex.wordpress.org. WordPress staat bekend om de actieve community. Bij vragen en problemen met WordPress kunt u altijd terecht op het WordPressforum. Een overzichtelijk gerangschikte en in de Nederlandse taal geschreven verzameling aan handleidingen is te vinden op www.deliberation.nl.