E-mailverwijzingen [webmaster]

 
Een e-mailverwijzing kan handig zijn als u meerdere e-mailadressen hanteert maar niet voor elk adres een eigen e-mailaccount wilt aanmaken en beheren. Door een alias in te stellen kunt u (meerdere) e-mailadressen laten verwijzen naar een al bestaand e-mailaccount. E-mailverwijzingen kunnen ook handig zijn als er permanente doorverwijzingen nodig zijn naar bestaande (externe) e-mailaccounts en zijn van belang als de doorverwijzingen niet door de e-mailaccounthouders zelf aangepast mogen worden.

E-mailverwijzingen beheren

Log in op het Service Centre met uw webmaster-account en selecteer eerst de juiste domeinnaam. Ga daarna naar ‘Hosting’ – ‘E-mailverwijzingen’. U ziet nu een overzicht van alle bestaande e-mailverwijzingen. Let op: voor elke actieve e-mailaccount is een eigen e-mailverwijzing aangemaakt en het verwijderen of zonder kennis aanpassen van deze verwijzingen kan leiden tot het deactiveren van het e-mailaccount!

Nieuwe verwijzing aanmaken

Naast de bestaande verwijzingen kan het nodig zijn een geheel nieuwe regel toe te voegen. Dit kan middels de knop ‘nieuw’. U kunt dan in een verschenen submenu dezelfde gegevens invullen als hieronder verder besproken wordt.

Verwijzing toevoegen

De e-mailverwijzingen bestaan uit een ‘Lokaal deel’ en de ‘Verwijzing’. Het lokale deel en de verwijzing zijn altijd aan te passen door er met uw muis op te klikken. Bij een bestaand e-mailaccount kunt u een e-mailverwijzing toevoegen door op de ‘Verwijzing’ te klikken en op het plusje te klikken dat onder de bestaande verwijzing verschijnt. Door op het envelop-icoon te klikken kunt u in de pop-up kiezen uit alle actieve e-mailaccounts binnen uw account, maar u kunt ook een e-mailadres intypen.

Lokaal deel aanpassen

Het veld ‘Lokaal deel’ zal minder snel aangepast moeten worden, want is bij het instellen van een nieuwe e-mailverwijzing al met een reden bepaald. Toch kunt u hier het al ingestelde lokale deel altijd aanpassen middels een muisklik.

 

direct link: https://greenhost.nl/helpdesk/e-mail/e-mailaccounts-beheren-master/e-mail-alias-aanmaken/