Auteur: Barbara Eelman

Categorieën: Greenhost

Out of Office instellen

Als u op vakantie gaat, of op de momenten dat u weet dat u uw mailbox tijdelijk of permanent niet meer zal gaan raadplegen, kan het handig zijn om  een automatisch antwoord in te stellen voor iedereen die naar uw e-mailadres berichten stuurt. Dit kan via ‘Out of Office/Vakantiebericht’ bij Greenhost ingesteld worden in het Cosmos Service Centre of in de Standaard Webmail-omgeving (Roundcube). U kunt met uw e-mailadres inloggen via onze hoofdpagina. Omwille van de ruimere configuratieopties raden wij webmasters én account-eigenaren aan het ‘Out of Office/Vakantiebericht’ in te stellen in het Cosmos Service Centre.

Cosmos Service Centre

Als u met een e-mailaccount inlogt in het Cosmos Service Centre komt u meteen terecht op de instellingenpagina van uw account. Webmasters zullen eerst via ‘Selecteer Domeinnaam’ de juiste domeinnaam dienen te kiezen om daarna onder ‘Hosting’ – ‘E-mail accounts’ het e-mailaccount te selecteren via het potlood-icoon. U komt terecht op het tabblad ‘Bewerken’ en vindt onder het linker tab menu ‘E-mail’ de instellingen voor de ‘Out of Office/Vakantiebericht’.

‘Automatisch antwoorden inschakelen’

U kunt onder de kop ‘Out of Office/Vakantie bericht’ de ‘Out of Office/Vakantiebericht’ in- of uitschakelen en het via de volgende twee velden configureren:

‘Uw e-mail adressen (komma gescheiden)’

Dit is een handige tool om eventuele e-mail aliassen of identiteiten toe te voegen zodat e-mails die naar die e-mailadressen zijn geadresseerd ook een antwoord krijgen. Maar niet minder belangrijk is dat u met deze tool ook kunt voorkomen dat er ‘loops’ van automatische antwoorden ontstaan met andere e-mailadressen waar u wellicht e-mails naar doorverwijst en ook een ‘Out of Office/Vakantiebericht’ voor heeft ingesteld. Als u deze externe e-mailadressen hier toevoegt, worden er op e-mails vanuit die adressen geen automatische antwoorden teruggestuurd.

‘Afwezigheidsbericht’

Hier kunt u uw bericht instellen. Het is in platte tekst. Geavanceerde opmaakopties worden niet aangeboden.

 

Webmail Standaard (Roundcube)

U kunt uw ‘Out of Office/Vakantiebericht’ ook instellen in de Standaard Webmail omgeving (Roundcube). We gaan bij deze uitleg uit van het gebruik van de interfacestijl ‘Larry’.

U kunt na het inloggen via onze hoofdpagina rechtsboven naar ‘Instellingen’. Selecteer in de eerste kolom ‘Mijn Account’ en in de tweede kolom ‘Out of Office’. In het venster rechts wordt de actieve configuratie van uw ‘Out of Office/Vakantiebericht’ getoond. Als u al een ‘Out of Office/Vakantiebericht’ heeft ingesteld ziet u dit hier nu ook staan. Anders kunt u deze activeren met een vinkje en een berichttekst invoeren. Ook hier is enkel platte tekst mogelijk.

Let op: het is via deze weg *niet* mogelijk om – voor het tegengaan van automatische antwoord ‘loops’ – externe (doorstuur-, of POP-) mailaccounts te definiëren, zoals via het Cosmos Service Centre wel kan.

Link naar de handleiding:
https://greenhost.nl/helpdesk/e-mail/e-mailaccounts-beheren-master/out-of-office-vakantiebericht/