Auteur: Douwe

Categorieën: Partners, Security

Discussie avond met E. Morozov

Free Press Unlimited organiseert op 22 juni een discussie over de donkere kanten van internet met Evgeny Morozov – schrijver van The Net Delusion. Greenhost zal ook aanwezig zijn om het boek ‘Basic Internet Security‘ te promoten en vragen van bezoekers te beantwoorden over hoe je zelf kan bijdragen aan een veiliger internet.

‘Het onbegrensd en wereldwijd promoten van internetvrijheid is naïef en hypocriet.’ Volgens Evgeny Morozov laten met name Westerse overheden en NGO’s zich verblinden door het geloof dat het internet automatisch revoluties teweeg brengt. ‘Zij zien niet dat autoritaire regimes van hetzelfde internet gebruik maken om dissidenten op te sporen en kritische geluiden te smoren. Dit Westerse ‘cyberutopisme’ is helemaal ongeloofwaardig zolang de Westerse export van censuur-software naar repressieve landen voortduurt’, aldus Morozov.

Lees meer en meld je aan op de webiste van Free Press Unlimited